Erdoğan'dan Aliya İzzetbegoviç mesajı: Hatırasını yaşatmak her Müslümanın vazifesidir

Erdoğan'dan Aliya İzzetbegoviç mesajı: Hatırasını yaşatmak her Müslümanın vazifesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı ile ilgili "Hatırasını yaşatmak her Müslümanın vazifesidir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13’üncü sene-i devriyesi ilgili duygu dolu paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı, Twitter'daki resmi hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, büyük mücadele ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç’in 13’üncü vefat yıldönümü. Aliya’nın Bosnalı Müslümanların mücadelesine yaptığı liderlik, Avrupa’nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağlamıştır. Boşnakları, maruz kaldıkları soykırıma rağmen mücadele için ayakta tutan bu büyük insanın hatırasını yaşatmak, her Müslümanın vazifesidir. Vefatının 13’üncü sene-i devriyesinde #Aliyaİzzetbegoviç’e Allah’tan rahmet diliyorum."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN