Erdoğan'dan Doğan Medya'ya: Hayatları yalan üzerine kurulu

Erdoğan'dan Doğan Medya'ya: Hayatları yalan üzerine kurulu

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için deniz doldurarak yapılan maliyeti yaklaşık 300 milyonu bulunan 2 milyon kapasiteli havalimanının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Erdoğan ve Davutoğlu tören alanına uçakla geldikten sonra kürsüye çıkıp halkı selamladı.

Davutoğlu açılıştaki konuşmasının satırbaşları:

Ordulular, Giresunluları selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bugün burada hepiniz adına Cumhurbaşkanımıza teşekkürü borç biliyorum. Ak Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Sayın kılıçdaroğlu da mega hayaller kurmaya başladı. Biz hayalleri gerçek yaparız o sadece hayal kurar.


Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inia ediliyor. Dünyadaki en kuleli asma köprüyü inşa ediyoruz. Karadeniz ile Marmarayı birleştiren kanal İstanbul'un proje çalışmaları yapılıyor. 3 Katlı tünelle Asya ile Avrupa'yı birleştiriyoruız.

15-05/22/aa_picture_20150522_5412703_high.jpg
Hava limanı açılışına çok sayıda Ordu ve Giresunlu katıldı

Çalıntı fikirlerle Türkiye merkez ülke diyor. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor. Anavatanla su tüneli ile kim birleştiriyor. Bunların hepsi mega proje hayal bile edemezler biz gerçeklelştiririz. Rize'de de inşa ettik. 54. havalimanını açtık. Yüksekova'daki 55. olacak. Türkiye olağanüstü hamlelerle merkez ülke oldu. Ordu ve Giresun'da 9'da 9 yapmaya var mısınız?

15-05/22/aa_picture_20150522_5413667_high.jpgHavalimanına inen uçakları karşılayan Ordu ve Giresunlular bol bol fotoğraf çekti.

MHP'nin 2002'deki ulaştırma bakanına sormuşlar bunu biz değil torunlarımzı göremez demişler. Biz yaptık. 3500 Km'yi aşan hızlı tren hattı kuracağız. Asya'nın derinliklerinden gelen bütün demiryolları anadoludan geçecek.

Doğu batı kuzey güney aksında tüm demiryolları birleşecek. Karadeniz, Akdeniz'e kadar ulaşacak. Yeni geleceğe Yeni Türkiye'ye var mısınız?

Küçük aklıyla "Davutoğlu gidecek" diyor

Millet bize teveccüh göstermezse ben bu koltuğu devrederim. Kılıçdaroğlu oyum düşmezse bırakmam diyor. Devlet Bahçeli 12 seçim kaybetmiş bırakmam diyor. Demirtaş iki şey söyledi. "Ben bırakırım ama barajın altında kalır ve başarısızlık benden kaynaklanırsa bırakırım dedi." Böyle olur mu başarı da başarısız da liderindir.

15-05/22/aa_picture_20150522_5413060_high.jpgDavutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık Sistemi gelince Davutoğlu gidecek' sözlerine sert yanıt verdi.

Küçük aklı ile diyor ki Davutoğlu zaten başkanlık sistemi geldiğinde gidecek diyor. Bre gafil sizdeki gibi değil. Bizim meselemiz ezeli ebedi bir davanın neferi olmak. Biz yola çıkarken Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakmışız. Bıraktığımız koltuğa dönüp bakmayız.

Kendi tankını kendi helikopterini yapan kudretli Türkiye'ye var mısınız? Malazgirtin 1000. yılında ebedi kardeşliği balkanlara kafkaslara çevre coğrafyalara yaymaya var mısınız?Bunun için ilk hedef 7 Haziran. Paralel çetenin oyunlarına dur diyecek miyiz? 7 Haziran'da destan yazıyor muyuz?

15-05/22/aa_picture_20150522_5412540_high.jpgİki lider, eşleriyle birlikte sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Erdoğan'ın açılıştaki konuşmasının satırbaşlarıysa şöyle:

30 yıl sonra kim öle kim kala

Sevgili kardeşlerim, biliyorsunuz İstanbul'da yılda 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapacağız. Bunu 12 milyon Euro'ya mal ederken ortada bir tablo var. Bunun bir 25 yıl kira süresi var. Ama 22 milyar TL de kira ödeyecekler. Bu bir idarecilik sanatıdır. 30 yıl sonrasının projelerini anlatıp duruyor.

Atıp tutuyor. Sırtında küfe de yok. Senin bu söylediklerin için ben Başbakanlığım döneminde söylediğim için tekrar etmeme gerek yok. Bizim 2023 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Ama bunlar kuru sıkı atmakla olmuyor. 230 milyar dolar gelire sahipken şimdi 830 milyar dolara çıktık yıllık milli gelirde. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi tek haneli. Enflasyon yüzde 330'du şimdi tek hane. Biz kimlerden aldık bu yönetimi?

Bahçeli depremin altında kaldı

Şimdi bana Bahçeli hakaret ediyor. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Bana 'Çankaya'ya çıkamayacaksın' diyordu. Biz öyle çıktık ki arkamızdan nal topladı. Yolsuzlukların tamamiyle tavan yaptığı bir dönemdi. 40 milyar dolar borç vardı. 3 buçuk yıl durup gittiler. Niye kaçtılar? Bunlar Düzce, Sakarya depremlerinin altında kaldı. Biz deprem geçirmedik mi? Geçirdik. Bingöl depremi oldu. Yeni bir Bingöl inşa ettik. Simav depremi oldu biz anında yeni bir Simav inşa ettik. Van'da deprem oldu. Van'ı baştan inşa ettik. 

15-05/22/aa_picture_20150522_5413604_high.jpgErdoğan, asgari ücret konusunda Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le televizyonda tartışmaya davet etti. / FOTOĞRAFLAR: AA

Öyle konuşmakla olmuyor Kılıçdaroğlu. Bir de hesap uzmanıymış. Maliye Bakanı'mızın yanında 200 tane hesap uzmanı var. Onlarla bir yayına çıkın. Dertleşin. Maliye Bakanımız gelin çıkalım diyor. Maliye Bakanı ile yayına çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok.

"Karanlık dünyanızı iyi biliyorum"

Geçen akşam belgesel yayınlandı Unutma diye. Ahmet Kaya ile ilgili Vay Şerefsiz manşeti attılar. Sonra da orada yoktuk dediler. Hayatları yalan üzerine kurulu. Bakıyorsunuz aynı medya grubu yine aynı oyunların içinde. Siz şahsımın resmini hurriyet.com.tr'ye koyup altına "Şok yüzde 52'ye idam" yazan siz değil misiniz? Sonra onu sosyal medyadan niye kaldırdınız? Sonra diyorlar ki biz öyle demek istemedik. Sizin içinizden geçen o karanlık dünyayı ben iyi bilirim. Bana daha önce 'muhtar bile olamaz' diye manşet attınız. Doğru olamadım. Ama belediye başkanı oldum, başbakan oldum, cumhurbaşkanı da oldum. Çünkü bunun kararını verecek olan millettir. Çünkü kaderin üstünde bir kader vardır.

Mursi meselesinde idama mahkum edenler bu dünyada da öbür dünyada da hayırla anılacaklar, asla. Benim nezlimde Mısır'ın Cumhurbaşkanı Sisi değildir, Mursi'dir. Onu darbeyle indirdiler. Demokrasiden bahsedenler iki yüzlülük yaptı. Menderesi ipe böyle götürdüler. Bu Karadeniz bizi yanıltmadı. 7 Haziran'da da yanıltmayacak.

15-05/22/erdouuux.jpgErdoğan ve Davutoğlu, açılış kurdelasını eşleriyle birlikte kesti.

Tek devletin anlamı çok farklı, çıktı paralel yapı devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Kaçıyorlar. Ama kovalayacağız. Başbakanlığım döneminde inlerine gireceğiz demiştim. Gereği neyse yapacağız.

Başörtüsü için Pensilvanya'daki ne dedi? Açın dedi... İmam hatiplerin orta kısmını açtık. İmam hatiplerin 8 yıllık eğitimi kaliteyi artırıyor. Ağustosta yeni KPSS 47 bin öğretmen ataması yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN