'Erken seçim' baskısı ankete de yansıdı: Halkın yüzde 44'ü sandığa gitmek istiyor

'Erken seçim' baskısı ankete de yansıdı: Halkın yüzde 44'ü sandığa gitmek istiyor

Muhalefetin 'erken seçim' baskısı anket sonuçlarını da etkiledi. Haziran ayında halkın yüzde 32,8'i 'Erken seçim olmalı' derken, bu oran Kasım ayında yüzde 44,7'ye çıktı.

Kılıçdarooğlu'nun Bahçeli'ye çağrısı ile başlayan daha sonra DEVA Partisi lideri Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun da destek verdiği 'erken seçim' talebi halkın da düşüncelerini etkiledi. 

'EVET' DİYENLERİN SAYISI ARTTI

Haziran ayında halkın yüzde 32,8'i 'Erken seçim olmalı' derken, bu oran Kasım ayında yüzde 44,7'ye çıktı. İstanbul Ekonomi Araştırma'nın, "Erken seçim olmalı mı" sorusunu yönelttiği ankette katılımcıların yüzde 44,7’si 'Evet' derken, yüzde 52,4’ü ise 'Hayır' cevabını verdi.

Son anket, 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde bin 525 kişi ile yaptı.

"BÜYÜK ÇOĞUNLUK OLMASA DA..."

Şirkette yapılan yapılan açıklamada "Bir önceki ankete göre konu hakkında fikir beyan eden katılımcıların oranında artış olduğu görüldü" ifadeleri kullanıldı.

"Elde ettiğimiz sonuçlara göre henüz erken seçim konusunda toplum nezdinde çoğunluğun bulunduğu bir talep olmasa da, Haziran ayından beri yaşanan gelişmelerin toplumun erken seçim hakkındaki görüşlerini etkilediğini söylemek mümkün" denilen değerlendirmede, erken seçim konusunda kamuoyu yoklamalarının süreceği belirtildi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

Ekim ayında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu 'erken seçim' için Bahçeli'ye çağrı yaptı. 

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına Meclis Grup Toplantısı'nda cevap veren Bahçeli "CHP Genel Başkanı’nın seçim isteği de sipariştir, aynı zamanda hezeyandır" ifadelerini kullandı. 

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2023'e kadar dayanmayacağını belirterek erken seçime işaret etmişti. Babacan "Erdoğan süresini uzatmak için erken seçime gidebilir" çıkışında bulundu. 

İYİ Partisi lideri Akşener, 'erken seçim' sorusuna da "Sayın Kılıçdaroğlu doğru yere ateş etti. Biliyorsunuz bizim ülkemizde seçimleri fısıldayan adam sayın Devlet Bahçeli. O nedenle oradan yürüyor" cevabını verdi.

AK Parti ve MHP ise kesin bir dille erken seçim olmayacağını açıkladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN