Ermenistan ordusu Gence'de alışveriş merkezini vurdu

Ermenistan Ordusu, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki zaferlerine sivil yerleşim yerlerini vurarak yanıt veriyor. Ermenistan son olarak Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan tarihi Gence şehrinde bir alışveriş merkezini hedef aldı.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusunun ilerleyişi sürerken, dün tarihi Gence şehrine füzelerle saldıran Ermenistan, bugün de bir alışveriş merkezini hedef aldı. Berde, Beylegan ve Terter'de de sivil yerleşim yerleri saldırıya uğradı. 

azerbaycan-2.jpg
Azerbaycanlı itfaiye ve arama kurtarma ekipleri, saldırıya uğrayan yerlere müdahale etti.  

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Sözcüsü Hikmet Hacıyev, top atışlarının kent merkezinde yoğun yerleşimin olduğu yerlere isabet ettiğini söyledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da “Gence’ye yönelik saldırılar Ermenistan topraklarından yapıldı” açıklaması yaptı. Ankara’nın tepkisi Dışişleri üzerinden geldi. Kınama mesajında “İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan’ın çatışma bölgelerinin ötesinde sivil yerleşimlere saldırması insanlık suçu” ifadelerine yer verildi. 

CEPHEDE KAYBEDİNCE SİVİLLERİ HEDEF ALIYORLAR

Sınır hattında kayıplar veren Ermeni ordusu, dünden itibaren sivil yerleşim yerlerini hedef alarak karşılık vermeye başladı. Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri Gence’ye yönelik roketli saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti. Türkiye saldırıya sert tepki gösterdi. 

Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı, Ermenistan saldırıları sonucunda 24 Azerbaycanlı sivilin hayatını kaybettiğini, 121 kişinin yaralandığını ve 300'den fazla yerleşim yerinin tahrip edildiğini açıklamıştı. Bakanlık, Ermeni silahlı kuvvetlerinin kasıtlı olarak Azerbaycan'ın sivil nüfusunu ve altyapısını hedef aldığını belirterek uluslararası hukukun, Ermenistan tarafından ihlal edildiğini vurgulamıştı.

22 YERLEŞİM YERİ KURTARILDI

Azerbaycan'dan yapılan açıklamaya göre göre 27 Eylül'de başlayan harekatla, Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri olmak üzere toplam 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN