Eski Azerbaycan Savunma Bakanı Rahim Gaziyev gözaltına alındı

Eski Azerbaycan Savunma Bakanı Rahim Gaziyev gözaltına alındı

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, eski Savunma Bakanı Rahim Gaziyev'in yakalandığını duyurdu.

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamaya göre devlet karşıtı çağrılarda bulunmakla ve kamu kurumlarını ele geçirmekle suçlanan eski Savunma Bakanı Rahim Gaziyev gözaltına alındı.

Açıklamada, "12-13 Haziran'da sosyal ağlarda belirli bir amaç doğrultusunda provokatif ve gerçekleşme örtüşmeyen bilgi yayan eski Savunma Bakanı Gaziyev, vatandaşları ülke savunmasını zayıflatacak eylemlerde bulunma, kitlesel kargaşalar çıkarma ve kamu kurumlarını ele geçirme çağrısı yaptı" ifadelerine yer verildi.

Gaziyev'in Azerbaycan Ceza Kanunu'nun 281 ve 282. maddesi uyarınca gözaltına alındığı ve hakkında soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Devlet Güvenlik Servisi, Gaziyev'in gözaltına alınmasını Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilimle ilişkilendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN