Eski Beyaz Saray Sözcüsü McDonald's da işe başladı

Eski Beyaz Saray Sözcüsü
 McDonald's da işe başladı

Eski Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, McDonald's firmasında küresel basın halkla ilişkiler müdürü olarak işe başladı.

Eski Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, McDonald's firmasında küresel basın halkla ilişkiler müdürü olarak işe başladı.

Başkan Barack Obama'nın 2012 seçim kampanyası danışmanı ve Beyaz Saray eski sözcüsü Gibbs'in, uluslararası fast food restoran zinciri McDonald's'ın kürsel basın halkla ilişkilerinden sorumlu olduğu açıklandı.

McDonald's firmasından salı günü yapılan açıklamada, Gibbs'in mart ayında emekliye ayrılan Bridget Coffing'in yerine atandığı bildirildi.

Gibbs'in, büyük bir değişim süreci içinde olduğu belirtilen McDonald's'daki yeni görevi nedeniyle, 2013'te başladığı NBC News ve MNSBC'deki yorumculuk görevinden de ayrıldığı kaydedildi.

Saray'daki görevinden 2011'de ayrıldı

The Incite Agency adıyla bir stratejik iletişim firmasının kurucu ortaklarından olan Gibbs, Beyaz Saray'daki görevinden 2011'de ayrılmıştı. 

Başkan Obama'nın eşi Michelle Obama "Hadi İlerleyelim" adlı sağlıklı beslenme inisiyatifi başlatırken, ünlü fast food firmasını karşısına almıştı. Firma ayrıca, işçilerine ödediği asgari ücretin artırılması konusunda Obama yönetimi tarafından baskısı altında bulunuyordu. 

Öte yandan, Başkan Obama'nın 2008 seçim kampanyası başkanı ve Beyaz Saray kıdemli danışmanı David Plouffe de Uber firmasında politika ve stratejisinden sorumlu kıdemli Başkan Yardımcısı olarak işe başlamasının ardından firmanın "baş danışman" kadrosuna geçti. 

NEW YORK/AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN