Vali kendisini tanımayan dönerciye ceza kestirdi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, esnafı korona denetimi için ziyaret ederkkendisiyle 'hoşbeş' etmeyen döner ustasına kızıp, 'eldiven takmama'yı gerekçe göstererek işletmeye ve çalışanlara ceza kestirdi. Sosyal medyadan tepki yağınca özür diledi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda koronavirüs denetiminde bulundu.

Vali Atik, bir döner lokantasında döner kesen çalışanın kendisini tanıyıp ilgi alaka göstermediğini görünce; yanında bulunan görevlilere, çalışanlara ve iş yerine 'eldivensiz çalışmak' gerekçesiyle cezai işlem uygulanması talimatı verdi. Vali Atik, sağlık ekiplerinin iş yerini daha sonra da denetlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

YASAĞA, 'YASAK' CEZASI KESTİRDİ

Eldivenle çalışmanın yasak olduğu döner restoranlarında valinin "eldivensiz döner kesmek" suçundan ceza kestirmesi tepki çekti.

Salgınla mücadelede içerisinde kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşların temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymaları gerektiği hatırlatılırken, iş yerlerinin aldığı tedbirler de denetlendi.

"GEBERMEK İSTİYORUM CANIMA YETTİ"

Vatandaşlarla sık sık sohbet eden Vali Atik, bir esnafın maske takmadığını görmesi üzerine “Maskeniz neden takılı değil?” diye sordu. Esnaf Üzeyir Yazır'ın, “Gebermek istiyorum, canıma yetti. Geçtiğimiz gün dükkanı 15 lira ile kapattım. Sonraki gün 100 lira ile kapattım. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur” diyerek tepki gösterdi. Vali Atik bu kez maske takmayan esnafa ceza kestirmedi. 

1-kopya.jpg

SOSYAL MEDYA'DAN VALİ'YE TEPKİ YAĞDI

Vali Atik'in dönerciye kestirdiği cezaya sosyal medyadan on binlerce tepki geldi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise Twitter hesabından valinin davranışına tepki göstererek, Bir yurttaş kurallara uymamış olabilir. Vali beyi tanımamış da olabilir. Peki nedir bu kibir Vali bey? Onca insanın ekmek yediği yeri kapatmak da ne oluyor? Yurttaşa bu eziyet yazıktır, günahtır" dedi.

Teoman Kızıltaş isimli Twitter kullanıcısı, "Bir Vali sipariş verecek gibi cama yanaşmaz. İçeri girer, mekanda oturanlara kendini tanıtır, ne maksatla bulunduğunu izah eder, sonra da İşletme sorumlusu ile muhatap olur. Dönerci kendisini tanımadığından ilgisiz kalmasına kızıp ağır ceza verdiği kanaati edindim" paylaşımı yaptı. 

Serra Tuğba Genç isimli bir başka Twitter kullanıcısı ise, maske takmayan bir diğer esnafa ceza verilmemesine vurgu yaparak, "Pandemi zamanlarında mülkî idare âmirlerinin saha denetimleri çok önemli. Ancak Denizli Valisi Fuat Atik’e tepki, eldivensiz fırın çalışanını, maskesiz mağaza çalışanını uyarmakla yetinirken sıcak altında işine dalmış dönerci için “faaliyetten men” vurgusuna sebep olan motivasyon" diyerek ayrıntıya dikkat çekti.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE 'ÖZÜR' DİLEDİ

Denizli Valisi Fuat Atik, denetimler sırasında döner ustasına yönelik yaklaşıma nedeniyle sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından özür diledi. Vali Atik yaptığı açıklamada, "Gün boyu yapılan denetimlerin verdiği yorgunlukla, işletme çalışanı ile işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda işletme çalışanına yönelik üslubum gönül kırıcıydı" dedi. "Bu durum şahsımı da üzdü diyen Vali Atik, "Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımımım sebebiyle özür diliyorum" dedi. 

İmla hataları nedeniyle basın açıklaması üç kez değiştirildi. 

BAKAN SOYLU: ÖZRÜ YERİNDE OLMUŞTUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirirken esnafa sert üslubu nedeniyle eleştirilen ve yaptığı açıklamayla özür dileyen Vali Ali Fuat Atik'e ilişkin, "Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır. Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN