Davutoğlu'ndan 'döner' dersi: Eldiven takarsanız eliniz yanar

Davutoğlu'ndan 'döner' dersi: Eldiven takarsanız eliniz yanar

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in, kendisi ile ilgilenmeye dönerciye 'eldiven takmadığı gerekçesiyle' ceza kesmesine Gelecek Partisi'nden de tepki geldi: Döner keserken eldiven takılmaz, takarsanız eliniz yanar.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in, kendisi ile ilgilenmeye dönerciye 'eldiven takmadığı gerekçesiyle' ceza kesmesine Gelecek Partisi'nden de tepki geldi.

Davutoğlu'nun döner kesen bir fotoğrafını paylaşan Gelecek Partisi, resmi Twitter hesabından Denizli Valisi Atik'e göndermede bulundu, "Döner keserken eldiven takılmaz, takarsanız eliniz yanar. Devlet adına emanet verilen yetki, kişisel hırs ve heveslerle kullanılmaz.

İkinci maddeyi uygulayan bu dönemde pek görülmese de, birinci maddeye riayet etmekte fayda var" ifadelerini kullandı. 

01-006.jpg

'DÖNER' TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, bir lokantada döner kesen çalışanın kendisini tanıyıp ilgi alaka göstermediğini görünce yanında bulunan görevlilere, çalışanlara ve iş yerine 'eldivensiz çalışmak' gerekçesiyle cezai işlem uygulanma için talimatı vermişti.

Eldivenle çalışmanın yasak olduğu döner restoranlarında Vali Atik'in 'eldivensiz döner kesmek' suçundan ceza kestirmesi tepki çekmişti.

Vali Atik'in, dönerciye kestirdiği cezaya sosyal medyadan on binlerce tepki gelmişti.

Atik, tepkilerin ardından özür dilemişti, "Gün boyu yapılan denetimlerin verdiği yorgunlukla, işletme çalışanı ile işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda işletme çalışanına yönelik üslubum gönül kırıcıydı. Bu durum şahsımı da üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımımım sebebiyle özür diliyorum" açıklaması yapmıştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da özür ile ilgili "Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır. Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur" yorumunda bulunmuştu. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN