Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık bu ücret ödenecek: 2023 fiyatı açıklandı

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık bu ücret ödenecek: 2023 fiyatı açıklandı

Kiracıların son dönemde yaşadığı mağduriyete yeni çalışmalar ile son verilecek. Peki artık ne kadar zam yapılabilecek? Tüm detaylar haberimizde.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde kira artışları sebebiyle yaşanan sorunlara artık yeni bir çözüm getirildi. Peki arabuluculuk hangi durumlarda kullanılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRA SORUNUNA ARABULUCU ÇÖZÜMÜ

Son dönemlerde ev sahiplerinin fahiş şekilde kira artışı yapmak istemesi, kiracıların ise kira artışları sebebiyle mağduriyet yaşamaları sebebiyle yaşanan sorunlara yeni bir çözüm getirildi. Yeni arabulucu çözümü ile mahkemeye gitmeden önce artık kiracı ve ev sahipleri arabulucuyla görüşerek anlaşılmayan konuları çözmeye çalışacak. 

Kira Sorunlarına Arabulucu Çözümü

Arabulucu sayesinde yapılan görüşmede iki tarafında mağdur olmadan konunun çözülmesi için ortak yollar aranacak ve görüşme sonrasında da çözüm sağlanamazsa mahkeme yolu açılacak. Son dönemde ev sahiplerinin kiralara en fazla yüzde 25 artış yapabileceği sınırı gelmişti ancak bu kanun 1 Temmuz tarihinde sona erecek ve TÜFE oranlarına göre zam yapılmaya başlanacak. Bu sebeple ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanacak anlaşmazlıkların çözülmesi için arabulucu sistemi öne çıkacak. Arabuluculara ilk başvuru yapıldığı zaman bir ücret ödemesi yapılmayacak. Eğer anlaşma sağlanırsa arabulucu ücreti Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Ücret Tarifesi kapsamında iki taraf tarafından eşit şekilde ödenecek. Ancak 2023 senesi için arabuluculuk ücretleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN