Evinin, iş yerinin, arsasının tapusu olanlar dikkat! Artık bu kadar para ödemek zorundasınız: Zam açıklandı

Evinin, iş yerinin, arsasının tapusu olanlar dikkat! Artık bu kadar para ödemek zorundasınız: Zam açıklandı

2023 senesiyle birlikte artan fiyatlardan tapu sahipleri de etkilendi. Peki emlak vergileri ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında emlak vergilerinin tutarları yer alıyor. Peki bu sene emlak vergileri ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GÜNCEL EMLAK VERGİSİ TUTARLARI

2022 ve 2025 senesi arasında ödenmesi gereken emlak vergisi tutarları 30 Haziran 2021 tarihinde belirlendi. Belirlenen tutarlara rağmen yeniden değerlendirme yapıldı ve daha yüksek tutarlar ödendi. Ara senelerde rayiç bedellere yeniden değerleme oranları da ekleniyor. Büyük şehirlerde yer alan evler için vergi değerinin binde 2 tutarı, büyük şehir olmayan yerlerdeki evler için binde 1 oranında hesaplama yapılıyor. İş yerleri için büyük şehirlerde binde 4, diğer illerde binde 2; arsalar için büyük şehirlerde binde 6, diğer iller için binde 3 hesaplama yapılıyor. 

Güncel Emlak Vergisi Tutarları

Yine araziler için büyük şehirlerde binde 2, diğer illerde binde 1 hesaplama yapılıyor. Aynı zamanda emlak vergisi ödemelerinde kültür payı olarak verginin yüzde 10 katkı payı ödemesi de alınıyor. Emlak vergisinden muaf tutulan bazı vatandaşlar yer alıyor. Emlak Vergisi Kanunu kapsamında kira dışında hiçbir geliri olmadığını kanıtlayan kişiler, SGK kurumlarından alınan maaşlardan başka geliri olmayan kişiler, gaziler, engelliler, şehit yakınları, eşini kaybeden kadınlar ve yetimler 200 metrekareyi geçmeyen meskenler için vergi ödemesi yapmıyor. Hisseli olan birden fazla mülkler için muafiyet uygulanmıyor. Muaf olmak isteyen kişilerin bağlı oldukları belediyeye giderek dilekçe vermesi gerekiyor. Aynı zamanda vergi muafiyeti olduğunu bilmeyen ancak vergi ödemesi yapan vatandaşlar 5 seneye kadar geriye dönük ödemelerini iade alabiliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN