Facebook, AB merkezini ABD'ye taşıyor

Facebook, AB merkezini ABD'ye taşıyor

Sosyal medya platformu Facebook, Birleşik Krallık’ı Avrupa Birliği’nden ayıran Brexit sonrası İngiliz kullanıcıların yasal sorumluluğunu gelecek yıl, İrlanda'dan ABD genel merkezine devredeceğini duyurdu.

Facebook’un üst düzey yönetim kadrosundan yapılan açıklamada, diğer şirketler gibi kendilerinin de Brexit'e yanıt vermek için değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını belirtildi.  

İngiltere'deki kullanıcılar için yasal sorumlulukların ve yükümlülüklerin Facebook İrlanda'dan Facebook Inc'e devredeceği ifade edilen açıklamada, Brexit geçiş dönemi sona erdikten sonra Ocak ayından itibaren geçiş sürecinin başlayacağını duyurdu.  

Facebook sözcüsü, “Gizlilik kontrollerinde veya Facebook'un Birleşik Krallık'taki insanlara sunduğu hizmetlerde herhangi bir değişiklik olmayacak ve İngiltere GDPR'nin korumaları da geçerli olacaktır” dedi.  

Google da Şubat ayında benzer bir değişikliğe gideceğini duyurmuştu. 

BREXIT NEDİR?

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması, kısaca Brexit, çeşitli kişiler, çıkar grupları ve siyasi partiler tarafından Birleşik Krallık'ın 1973'te Avrupa Birliği'nin önceli olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'na katılmasından beri yürütülen bir siyasi hedef. Avrupa Birliği'nden ayrılma hakkı, Avrupa Birliği Antlaşması'nın 50. maddesi ile tüm üye ülkelere tanınmıştır.

Genel seçimden sonra Avrupa Parlamentosu geri çekilme anlaşmasını onayladı ve 31 Ocak 2020'de, saat 23:00'de Birleşik Krallık resmî olarak Avrupa Birliği'nden ayrılmıştır. Böylelikle, 31 Aralık 2020'de sona erecek olan ve İngiltere ile AB'nin gelecekteki ilişkilerini müzakere edecekleri bir geçiş dönem başlamıştır. İngiltere, AB hukukuna tabidir ve geçiş sırasında AB gümrük birliğinin ve tek pazarın bir parçası olmaya devam etmektedir, ancak artık AB'nin siyasi organlarının veya kurumlarının bir parçası değildir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN