Facebook paylaşımına 2,5 yıl hapis

Facebook paylaşımına 2,5 yıl hapis

19 yaşındaki bir gencin 2 yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım pahalıya mal oldu. 173 kişinin müşteki olduğu kamu davası açılan genç, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin'de yaşayan 19 yaşındaki Görkem Mert Yavuz, bir internet sitesinde güvenlik açığı olduğunu keşfetti. Yavuz, bahsi geçen internet sitesinin kişisel bilgileri sızdırdığını fark etti.

Durumu keşfettikten sonra çeşitli kurumlara başvuruda bulunduğunu belirten Yavuz, hiçbir sonuç alamadığını iddia etti. Yetkililerden konu ile ilgili geri dönüş alamayınca kendi sosyal medyasından güvenlik açığını paylaşan genç 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM

qwjnqwd.jpg

Paylaşımı tamamen iyi niyetle yaptığını, aslında yetkililere bir yerde açık olduğunu göstermek için böyle bir yönteme başvurduğunu söyleyen Yavuz, "Ben de bunun çalındığını, nereden çalındıysa bu açığın kapatılması amacıyla birçok kurum ve kuruluşa bildirdim. Fakat bana herhangi bir dönüş olmadı. Bunun sonucunda ben de herhangi bir art niyet gütmeden bu bilgileri dikkat çekmek için facebook'ta paylaştım. Bu paylaşım üzerine 7 ay sonra bana kamu davası açıldı. Bu süreçte bilgileri paylaşılan 173 kişinin ifadesinin alındığını öğrendim" diye konuştu.

Hakkında 173 kişinin müşteki olduğu dava açılınca büyük bir şok yaşayan genç 2 yıl süren dava sonucunda 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Müştekilerin ifadeleri ile bu bilgileri kötüye kullanmamasından dolayı cezası 1 yıl 1 aya düşürülen ve denetimli serbestlik cezası verilen genç

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN