FETÖ'nün TSK ayağına operasyon! 848 askeri personele ihraç talebi

FETÖ'nün TSK ayağına operasyon! 848 askeri personele ihraç talebi

Son dakika haberi... FETÖ'nün TSK yapılanmasına soruşturmada düğmeye basıldı. 70'i muvazzaf 82 kişinin yakalanması için 39 ilde operasyon başladı. 848 askeri personelin ihraç işleminin başlatılması için toplanan deliller de komutanlıklara gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ankesörlü telefonlar üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensupları ile irtibat kurdukları belirlenen TSK personeline yönelik yeni bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 70'i muvazzaf 82 kişi için gözaltı kararı verildi.

İZMİR VE 38 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Edinilen bilgilere göre, FETÖ imamları ile örgütsel iletişim modeline uygun şekilde irtibat sağladıkları Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı arasındaki koordineli çalışma sonucunda tespit edilen 70'i muvazzaf olmak üzere toplam 82 şüpheli hakkında İzmir ve 38 farklı ilde eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

ŞU ANA KADAR 63 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ve jandarma ekiplerince İzmir merkezli 39 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 63 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 60'ının Jandarma Genel Komutanlığı, 16'sının Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 5'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 1'inin Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi.

848 PERSONELE İHRAÇ TALEBİ

Ayrıca, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarıyla veri paylaşımına dayalı müşterek yürütülen çalışma sonucunda, FETÖ ile iltisakları tespit edilen aralarında albay, yarbay ve binbaşı gibi üst rütbede subayların da bulunduğu toplam 848 askeri personelin ihraç işleminin başlatılması için bu konuda hazırlanan delilerin ilgili komutanlıklara gönderildiği belirtildi. 

POLİSLERE DE OPERASYON

İzmir merkezli 5 ilde FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda da meslekten ihraç edilmiş 41 şüpheli gözaltına alındı.

 

AKINCI ÜSSÜ DAVASINDA KARAR

 

Öte yandan 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanıldığı belirtilen Akıncı Üssü davasına ilişkin karar geçtiğimiz günlerde açıklanmış, dava kapsamında yargılanan çok sayıda kişi, onlarca kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN