İzmir'de FETÖ'ye darbe! 13 ayda 792 şüpheli tutuklandı

İzmir'de FETÖ'ye darbe! 13 ayda 792 şüpheli tutuklandı

İzmir'de FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonlarda 13 ayda 792 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden 236'sı etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı.

İzmir'de FETÖ'nün kripto yapılanmasına darbe indirildi.

BİN 728 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Geçen yıl Kasım ayından bu yana, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı nezdinde kurulan ülke genelindeki ankesörlü ve kontörlü hat veri havuzundan faydalanılarak örgütsel bağı bulunduğu tespit edilen bin 311'i  muvazzaf 1728 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Gözaltına alınan 1610 şüpheliden 792'si tutuklandı, 236 şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı.

118 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Şüphelilerden bir bölümü savcılıkça, bir bölümü de sulh ceza hakimliklerince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmalar kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 118 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ARDIŞIK ARAMA YÖNTEMİ NEDİR?

Kontörlü hattan TSK'daki FETÖ'cüyü arayan asker imamı, o numaranın ardından hemen diğerini çevirmiyor. Örneğin önce 0532'li bir numarayı arıyor. Görüşme bittikten sonra bu kez 0532'yi çeviriyor. 0532'den sonraki ilk numarayı, 7'nci ve 5'inci rakamı değiştiriyor ve uydurduğu bir numarayı arayıp kapatıyor.

Bir sonraki hafta ise esas numarayı arayıp görüştükten sonra yine kendisine bildirilen rakamları değiştirip arayıp kapatıyor. Bunu her numarayı aradıktan sonra yapıyor. Ama her defasında aynı rakamların yerini değiştirmiyor.

Örneğin o asker imamına 10 kişi bağlıysa hepsini tek tek aramıyor. Her görüşmeden sonra önce bu işlemi yapıyor, sonra diğer numarayı arıyor. Değişiklikleri de kafasına göre değil önceden kendisine bildirilen sisteme göre yapıyor.

Ardışık Arama Yöntemi ile tespit edilen TSK mensuplarının isimleri ne ByLock listelerinde ne de mahrem imamların itiraflarında yer almıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yayınlanan Yurtta Sulh Konseyi listelerinde de de bulunmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN