Fransa'da yanan katedralin kundaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor

Fransa'da yanan katedralin kundaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor

Fransa'nın Nantes kentinde yanan 15. yüzyıldan kalma Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedralinin kundaklanmış olabileceği belirtildi.

Fransa'nın Nantes kentinde 15. yüzyıldan kalma tarihi Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedralinde bugün yangın çıktı. Aynı anda üç noktada başlayan yangının ardından olay yerinde incelemede bulunan Savcı Pierre Sennes, soruşturmanın kundakçılığa yöneldiğini söyledi.

Yangın kontrol altına alınıp söndürülürken kilisenin penceresindeki tarihi vitraylar yok oldu. Nantes'taki yangın, Paris'te Notre Dame katedralinde çıkan ve kiliseye büyük hasar veren yangından bir yıl sonra gerçekleşti.

Nantes itfaiye şefi, kilisedeki hasarın Notre Dame'daki gibi olmadığını belirtti. Yangının videosunu Fransız itfaiyesi Twitter hesabında paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN