Galatasaray'dan TFF'ye yabancı oyuncu tepkisi: Hiçbir fayda sağlamayacak

Galatasaray'dan TFF'ye yabancı oyuncu tepkisi: Hiçbir fayda sağlamayacak

Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı oyuncu kararına tepki gösterdi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir" denildi.

Galatasaray, TFF'nin yeni yabancı kuralına resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur. Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir. Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.

TFF, gelecek sezon için yabancı kuralını 8+6 formülü ile 14 olarak belirlemişti. Buna göre kulüpler ilk 11'de 8 yabancı, kulübede ise 6 yabancıyla maça çıkabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN