Gazeteciler başvurmaları halinde aşı olabilecek

Gazeteciler başvurmaları halinde aşı olabilecek

Türkiye Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Sibel Güneş, sokakta aktif görev yapan gazetecilerin İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde aşı olabileceklerini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başlayan aşılamada öncelik sağlık çalışanlarına verilmişti. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tabloya göre aşı risk gurubundaki meslekler  ile son olarak 75 yaş üstü vatandaşlarda da uygulanmaya başlandı. 

Muhalefet partileri ve gazetecilik sendikalarının zaman zaman dile getirdiği "Gazeteciler de aşılama programına dahil edilsin" talebi karşılık bulmamıştı.

"BAŞVURMALARI HALİNDE AŞI OLABİLECEKLER"

Gazeteci Gökhan Kayış’ın Youtube kanalının canlı yayın konuğu olan Türkiye Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Sibel Güneş, sokakta aktif görev yapan gazetecilerin İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde aşı olabileceklerini açıkladı.

Kamuoyu önünde öne geçiyormuş gibi bir izlenim uyandırmaktan çekindiklerini belirterek konuyu İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Güneş şunları söyledi:

BAŞVURULAR BİREYSEL YAPILACAK

"İngiltere’de, Fransa’da çalışan meslektaşlarımız neredeyse birincil risk gurubunda ve ilk halkada aşılandılar. Bunu ilettik il sağlık müdürlüğü ile paylaştık. Ama dedik bunu bizim ön alıyormuşuz gibi olmamız çok büyük bir haksızlık. Sürekli iktidarın genç temsilcilerin aşılandığının görüyorsunuz. Toplumsal infiale neden oluyor. Biz kritik bir meslek yapıyoruz. Bunun bir formüle bağlanmasını istiyoruz. Bir tasnif içinde yapılmasını istiyoruz. İl sağlık müdürlüğü talep eden gazetecilerin aşılanabileceğini söyledi. Toplu olarak değil ama bireysel olarak başvuran gazetecilerin aşılanabileceğini söylediler."

"İKTİDAR YIPRANMA PAYIMIZI İPTAL ETTİ"

2008 ile 2013 yılları ardasında iptal edilen gazetecilik mesleği yıpranma payının eksik olan prim borçlarının geriye dönük olarak ana para üzerinden yeniden ödenmesi konusunda da açıklama yaptı. Gazetecilerin pirim borçlarının vergi affı kapsamı dışında tutulduğunu belirten Güneş şöyle konuştu:

"2008-2013 arasında gazeteciler yıpranmıyor diye iktidar bizim yıpranma payımızı iptal etti. Daha sonra 2013 yılında bir depremde gazeteciler hayatını kaybedince bu hakkımızı iade etti. Geriyle dönük ödeme imkanı sağlandı. 2014 yıllarında 2 bin 900 lira civarındayken bugün altın 7 bin lirayı bulur duruma geldi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN