Gazprom'dan 'TürkAkım' açıklaması: Gaz sevkiyatı birkaç güne başlayacak

Gazprom'dan 'TürkAkım' açıklaması: Gaz sevkiyatı birkaç güne başlayacak

Rus enerji devi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesi üzerinden gaz sevkiyatının birkaç gün sonra başlayacağını duyurdu. Boru hattının açılış töreni ise 8 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesi üzerinden gaz sevkiyatının birkaç gün sonra başlayacağını açıkladı.

Gazprom'un aktardığına göre, Gazprom Başkanı Aleksey Miller "Birkaç gün sonra TürkAkım boru hattı üzerinden gaz sevkiyatına başlayacağız. Önümüzde ise Kuzey Akımı-2 projesinin inşaatının tamamlanması var" dedi.

AÇILIŞ TÖRENİ 8 OCAK'TA

Miller, yeni boru hatlarının Avrupa'nın enerji güvenliğini sağlayacağını ve ekolojik hedeflere ulaşmasına yardımcı olacağını ekledi.

Kasım ayı sonunda Gazprom, Türkiye ve Avrupa'ya doğal gaz taşıyacak TürkAkım boru hattının her iki bölümünün de gazla doldurulduğunu bildirmişti.

Boru hattının açılış töreni ise 8 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN