Gelecek Partili Üstün: HDP ve MHP şiddetle arasına mesafe koysun

Gelecek Partili Üstün: HDP ve MHP şiddetle arasına mesafe koysun

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün HDP ve MHP'nin şiddetle arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün HDP ve MHP'nin şiddetle arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.

Gazeteci Muhammed Vefa’nın YouTube kanalına konuk olan Üstün, MHP’li Semih Yalçın’ın Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler” ifadelerini değerlendirerek, Yalçın’ın açıklamalarının itiraf niteliğinde olduğunu belirtti.

ÖZDAĞ SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Yalçın’ın açıklamalarını “Talimat da verebiliriz, vermeyebiliriz de… Bizim kaş göz hareketimizle insanlar harekete geçebilir” şeklinde de okuyabiliriz diyen Üstün, Özdağ’a yapılan saldırının bir gün öncesinde kendisinin hedef gösterildiğini ve hakaretlere maruz bırakıldığını hatırlattı.

Ayhan Sefer Üstün, MHP’li yöneticilere yönelik eleştirilerin ardından bu tip saldırıların gerçekleştirildiğinin altını çizerek “Ankara’da bu işleri tertipleyen ve kotaran bir yapı oluşmuş bir suç odağı oluşmuş” dedi.

GAZETECİLER DE SALDIRIYA UĞRADI

Özdağ’a yapılan saldırı esnasında iki gazetecinin daha evlerinin önünde darp edildiğine dikkat çeken Üstün, üç olayın da eş zamanlı ve aynı yöntemlerle gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Bu tip olayların ardında MHP yöneticilerinin olduğunu vurgulayan Gelecek Partili Üstün, MHP tabanını bu yapının dışında tuttuğunu söyleyerek MHP’li yöneticilerin tabanını kriminalize ve provoke edici tavırlar içinde olduğunu ve şiddetin odağı olma yönünde tavırlar sergilediğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda kendisine yönelik saldırıya ilişkin de açıklama yapan Ayhan Sefer Üstün, o vakanın üzerine daha titiz bir şekilde gidildiğini ve saldırganın tutuklu olduğunu belirtti.

"MHP ŞİDDETLE ARASINA MESAFE KOYMALI"

MHP’nin süratle eridiğine işaret eden Gelecek Partili Üstün, HDP’ye yönelik kapatma çağrılarının da tıpkı Bahçeli’nin af konusundaki ısrarıyla benzeştiğini ve oy kaybını durdurmak üzere yapılmış bir hamle olduğunu dile getirdi. Üstün, “Oturdukları koltuklarda birkaç yıl daha fazla kalabilmek için, kendilerine oy verme ihtimali olan insanları konsolide etmek, onların duygularıyla oynamak adına Bahçeli böyle bir şeyi ortaya attı” diye konuştu. HDP’nin şiddetle arasına mesafe koyması gerektiğinin de önemine dikkat çeken Üstün, “Bunu MHP için de söyleyebiliriz. Şiddetle arasına mesafe koymaları lazım. Semih Yalçın’ın sözlerinden anlaşılıyor ki; MHP yöneticileri şiddetle arasına mesafe koyamamışlar. Bizim bu çağrımız bütün partileredir” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN