Gelecek Partili Üstün’den, AK Parti ve MHP’ye Doğu Türkistan tepkisi

Gelecek Partili Üstün’den, AK Parti ve MHP’ye Doğu Türkistan tepkisi

İYİ Parti'nin, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne yönelik baskı ve zulümlerinin araştırılması amacıyla Meclis'e verdiği önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesine Gelecek Partisi'nden tepki geldi. Gelecek Partili Feramuz Üstün "Doğu Türkistan’daki durumu araştıralım diyen önergeye nasıl hayır diyebiliyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti ve CHP Grubu’nun, Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri’ne uygulanan baskıcı rejimin ve Türkiye’deki fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin TBMM’ye verdikleri araştırma önergesi AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Konuyu değerlendiren Gelecek Partili Feramuz Üstün, kişisel Twitter hesabından, şu açıklamada bulundu:

Doğu Türkistan önergesi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Muhalefeti istemiyorsanız siz önerge verin o zaman. Nasıl eliniz Doğu Türkistan’daki durumu araştıralım diyen önergeye hayır diyebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN