Gelecek Partisi'nden sosyal medya cezalarına tepki: Türk vatandaşları da cezalandırılacak

Gelecek Partisi'nden sosyal medya cezalarına tepki: Türk vatandaşları da cezalandırılacak

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik, yeni sosyal medya yasasının ardından kesilen para cezalarına tepki gösterdi: Cezalar sadece ona karşı değil. Aynı zamanda bu mecralarda reklam yapan Türk vatandaşları da cezalandırılacak.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik, yeni sosyal medya yasasının ardından Facabook, Twitter gibi dev şirketlere verilen cezalara tepki gösterdi.

Çevik "Cezalar sadece ona karşı değil. Aynı zamanda bu mecralarda reklam yapan Türk vatandaşları da cezalandırılacak" dedi.

01.jpgGelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik

Çevik'in açıklaması şöyle:

"Birkaç ay önce 7253 Sayılı Kanun geçmişti. Bu Kanun'a göre, Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcı olan sosyal medya mecraları bir yerel müdür atamak zorundaydı. Bunun için belli bir süre verilmişti. Dün bu süre doldu. Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal medya sağlayıcıları yerel müdür atamadıklarını biliyoruz. Bunlar dün itibariyle 10 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. İşin ironik yanı BTK tarafından Twitter üzerinden yayınlandı.

"BİZ YİNE TERSİNE GİDİYORUZ"

Eğer ki bunlar, 10 milyon Türk lirasını ödemezlerse yeni cezalarla karşılaşacaklar. Fakat cezalar sadece onlara karşı değil. Aynı zamanda bu mecralarda reklam yapan Türk vatandaşları da cezalandırılacak. Bunun için de büyük şirketler, bireyler var. Korona sonrasında bütün dünya dijitalleşti, ekonomi dijitalleşti. Herkes o tarafa doğru giderken biz yine tersine doğru gidiyoruz.

"ÖNEMLİ OLAN BİZİ YÖNETENLERİN VİZYONU"

Bugün Youtube'da bazı gençler 100 bin dolar ile 500 bin dolar arasında aylık gelir elde edebiliyorlar. Daha önce yurt dışına satış yapamayan şirketler, küçük şirketler artık yurtdışına sosyal medya aracılığıyla satış yapabiliyorlar.

Aynı zamanda buradan reklam verdiklerinde veri elde edebiliyorlar. Hangi ürün daha iyi satıyor, benim ürünlerimi kim alıyor. Bunlar satış için oldukça önemli, anahtar bilgiler. Bakalım hep beraber göreceğiz. Bu firmalar bir yolunu bulup, arka kapıdan bir şey yapabilirler. Önemli olan onların ne yapacağı değil, önemli olan bizi yönetenlerin vizyonu."

DEV ŞİRKETLERE CEZA KESİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yeni sosyal medya yasası kapsamında Facebook, Instagram, Periscope, TikTok, YouTube ve Twitter da dahil olmak üzere, Türkiye'de resmi temsilci bulundurma şartını yerine getirmeyen şirketlere 10'ar milyon TL ceza kesildiğini duyurmuştu.

Sayan'ın Twitter paylaşımları şöyle: 

"Kamuoyunda sosyal medya yasası olarak 7253 sayılı kanunda yapılan kürle Türkiye'de faaliyet gösteren ve günlük erişim 1 milyondan fazla olan yabancı şirketlere uymaları gereken bazı kurallar bildirilmişti.

Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta facebook, instagram, twitter, periscope, youtube ve tiktok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10'ar milyon lira ceza kesildi."

SOSYAL MEDYA YASASI NASIL İŞLEYECEK?

 

Sosyal medya şirketleri, Türkiye'de temsilcilik açmaması durumunda, para cezası, reklam yasağı ve bant genişliği kısıtlaması da dahil olmak üzere 5 aşamalı bir yaptırım süreci ile karşı karşıya kalacak. Bu aşamalar şöyle:

 

1- Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

 

2- Bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde de yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, bu defa 30 milyon lira idari para cezası kesilecek.

 

3- İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülük de yerine getirilmezse reklam verilmesi yasaklanacak.

 

4- Reklam yasağı kararından itibaren 3 ay içinde yükümlülükler yerine getirilmezse internet trafiği bant genişliği yüzde 50 daraltılacak.

 

5- Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliği yüzde 90 daraltılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN