DEVA Partili Burak Dalgın: Sosyal medya tehdit değil fırsat olarak görülmeli

KARAR TV'de 'Dijital Dönüşüm' programının konuğu olan DEVA Partili Burak Dalgın, sosyal medya düzenlemesi için 'Dijital dönüşümü; hem teknoloji hem de ekonomi açısından bir fırsat olarak görmeliyiz. Fakat bu yasayı hazırlayanlar, sosyal medyayı bir tehdit olarak gördüler' dedi. Dijital dönüşümün gerçek bir beka sorunu olabileceğini belirten Dargın "Türkiye, matbaayı geç almış, buhar makinasını ise hiç almamış ve bunun bedelini acı bir şekilde öğrenmiş bir ülke. Türkiye'nin beka sorunu; dijital dönüşümü ıskalamakla olur" diye konuştu.

Mikdat Karaalioğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Dijital Dönüşüm' programının konuğu DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Dalgın oldu. Dalgın, dijital dönüşümden Türkiye'nin teknoloji politikalarına online eğitimden son olarak Meclis'ten geçen sosyal medya düzenlemesine kadar pek çok konuda dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Sosyal medya düzenlemesi ile ilgili Dargın "Dijital dönüşümü; hem teknoloji hem de ekonomi açısından bir fırsat olarak görmeliyiz. Fakat bu yasayı hazırlayanlar, sosyal medyayı bir tehdit olarak gördüler ve yasaklamaya çalışmaları maalesef hayalkırıklığı" dedi.

Dijital dönüşümün gerçek bir beka sorunu olabileceğini belirten Dargın "Türkiye, matbaayı geç almış, buhar makinasını ise hiç almamış ve bunun bedelini acı bir şekilde öğrenmiş bir ülke. Türkiye'nin gerçek beka sorunu budur... Türkiye'nin beka sorunu; dijital dönüşümü ıskalamakla olur" diye konuştu.

İlgili Haberler