Genç kadına şiddet kamerada: Dakikalarca darp etti

İstanbul Şişli'de Tuğba Erçakar isimli kadın ayrılmak istediği sevgilisi tarafından dakikalarca darp edildi. Kamera görüntülerine rağmen şüpheli serbest bırakıldı.

İstanbul'un Şişli ilçesinde 26 yaşındaki Tuğba Erçakar, ayrılmak istediği erkek arkadaşı M.H.B. tarafından saldırıya uğradı. O anlar ise Erçakar'ın arkadaşının evinde bulunan güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi.

Geçen çarşamba günü Şişli'de meydana gelen olayda, Tuğba Erçakar kız arkadaşının evindeyken ayrılmak istediği erkek arkadaşı M.H.B. geldi. M.H.B. eve girer girmez Erçakar'a saldırarak yumruklamaya başladı. Arkadaşı da Erçakar'a yardım etmek istese de başarılı olamadı. Olayın ardından Erçakar darp raporu alarak M.H.B.'den şikayetçi oldu.

SERBEST BIRAKILDI

Şiddetin görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Tuğba Erçakar M.H.B.'nin serbest bırakıldığını ve kendisi ile kız arkadaşını tehdit ettiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Erçkar, paylaşımında, "Ben ölünce değil, ben yaşarken yanımda olup sesimi duymanızı bana destek olmanızı istiyorum. Kişi tarafından ölüm tehditleri alıyorum, ayrıca kız arkadaşımda güvende değildir. Ailesine hakkında kötü ithamlar etmekle kendisini tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı.

Tuğba Erçakar'ın darp edildiği anlar ise olayın gerçekleştiği evin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde M.H.B eve girer girmez Erçakar'a saldırıyor. Erçakar'a yumruk atan M.H.B.'ye kız arkadaşı da yardım etmek istese de başarılı olamıyor. Erçakar'ın uğradığı şiddet dakikalarca sürüyor.

KASIM AYINDA 29 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Kasım ayı raporuna göre Türkiye'de sadece bir ay içinde 29 kadın katledildi. Rapora göre, özellikle boşanmak isteyen kadınlar başta olmak üzere 29 kadın cinayeti işlendi. 10 kadın ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Öldürülen 29 kadından 15'inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi gerekçelerle öldürüldü.

Raporda "15 kadının hangi 'bahaneyle' öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN