Konya kadın cinayeti! 4 ay önce evlendiği eşini öldürüp polisi aradı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 4 aylık evli olduğu karısını öldürdükten sonra polisi arayan cani koca, "Eşimle tartıştım, cinayet işledim" diyerek kendisini ihbar etti.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeni Mahalle 40658 Sokak'taki bir apartmanda yaşayan Sabri Ç. (21), sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde polis merkezini aradı, "Eşimle tartıştım, cinayet işledim." dedi.

"BALKONDA SİZİ BEKLİYORUM"

Gelen ihbar üzerine yola çıkan polis ekipleri, bir süre ihbarın yapıldığı evi aradı. Ekipler, yeniden irtibat kurdukları Sabri Ç'nin, "Balkonda sizi bekliyorum" demesi üzerine verilen adresi buldu.

01.jpg

Ekipler, 18 yaşındaki Ece Ç.'yi yerde kanlar içerisinde, hareketsiz vaziyette buldu. Sağlık ekipleri da boğazından bıçaklanan genç kadının öldüğünü belirledi.

CANİ KOCA GÖZALTINA ALINDI

Genç kadının cenazesi morga kaldırılırken, eş Sabri Ç. gözaltına alındı.

HER AY AYNI İSYAN!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Kasım ayı raporuna göre Türkiye'de sadece bir ay içinde 29 kadın katledildi. Rapora göre, özellikle boşanmak isteyen kadınlar başta olmak üzere 29 kadın cinayeti işlendi. 10 kadın ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Öldürülen 29 kadından 15'inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi gerekçelerle öldürüldü.

Raporda "15 kadının hangi 'bahaneyle' öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN