Kız arkadaşını öldüren katil cezaevinden izinli çıkmış

Kız arkadaşını öldüren katil cezaevinden izinli çıkmış

Antalya'da Karina Demchenko'yu öldürdüğü için tutuklanan Erhan Razı'nın daha önce 'gasp' ve 'yağma' suçundan bulunduğu cezaevinden izinli çıktığı, izin süresi dolmasına rağmen cezaevine dönmediği için arandığı ortaya çıktı.

Antalya'da yaşayan Karina Demchenko erkek arkadaşı Erhan Razı tarafından öldürüldü. Pazartesi günü akşam saatlerinde Karina Demchenko'dan uzun süre haber alamayan ailesi, Demchenko'nun arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Demchenko'nun Antalya'da yaşayan bir arkadaşı da Demchenko'ya ulaşamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi verdi. 

10 GÜN ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Çağrı üzerine verilen adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren polis ekibi, Demchenko'nun cansız bedenine ulaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Demchenko'nun hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin evde yaptığı incelemede, klimanın soğuğa ayarlı şekilde çalıştığı tespit edilirken, Demchenko'nun 10 gün önce hayatını kaybettiği saptandı. Demchenko'nun cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. 

"CANSIZ BEDENİ KOKMASIN DİYE KLİMAYI SOĞUĞA AYARLADIM"

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay ile ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı. Araştırmalar sonucunda Demchenko'nun sevgilisi Erhan Razı tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Ekipler tarafından başlatılan operasyon ile gözaltına alınan Erhan Razı, ifadesinde Demchenko'yu öldürdüğünü itiraf etti. Razı, ayrıca Demchenko'nun cansız bedeninin kokması için odadaki klimayı soğuğa ayarladığını söyledi. 

DAHA ÖNCE CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ

Demchenko'nun katili Razı'nın daha önce gasp ve yağma suçundan tutuklandığı öğrenildi. Razı'nın tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli olarak çıktığı ancak izin süresi dolmasına rağmen cezaevine dönmediği için arandığı ortaya çıktı.

Razı, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Razı, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Karina Demchenko'nun Adli Tıp Kurumu morgundaki cenazesi ise Antalya'ya gelmesi beklenen ailesine teslim edilecek.

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) açıkladığı verilere göre sadece kasım ayında 29 kadın öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN