Gergerlioğlu: 50 milyar için Uygur Türklerini sattınız

Gergerlioğlu: 50 milyar için Uygur Türklerini sattınız

"Uygur Türklerinin de hakkını savunan bir partiyiz ve iktidarın Uygur Türklerini sattığını düşünüyoruz. AK Parti ve MHP'siyle, 50 milyar dolar için bu satışın gerçekleştiğini net bir şeklide söylüyorum" ifadelerini kullanan HDP'li Gergerlioğlu’na yanıt veren MHP'li Akçay, "Ne yapacağız? Çin'e savaş mı açacağız?" diyerek tepki gösterdi.

CHP ve İYİ Parti’nin, “Çin’in baskıcı uygulamalarına maruz kalan Uygur Türklerinin sorunlarının araştırılmasına” ilişkin teklifi Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.

Teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesi sırasında partiler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Teklif adına partisi adına söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun konuşması sırasında Genel Kuruldaki tansiyon yükseldi.

'UYGUR TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNAN BİR PARTİYİZ"

Türkiye ile Çin arasında 50 milyar dolarlık anlaşma yapıldığını, o tarihten sonra Türkiye’nin Çin siyaseti konusunda ses çıkarmadığını savunan Gergerlioğlu, “Cumhur İttifakı tek kelime eleştiri yapmıyor. Türk heyeti Çin'e giderek toplama kamplarını inceleyecekti; bir yıldır gitmiyor arkadaşlar, takip ediyorum, bir yıldır gitmiyor. Şu anda biz Halkların Demokratik Partisi olarak Kürtlerin de, Uygur Türklerinin de hakkını savunan bir partiyiz ve iktidarın Uygur Türklerini sattığını düşünüyoruz. AK Parti ve MHP'siyle, 50 milyar dolar için bu satışın gerçekleştiğini net bir şeklide söylüyorum. Varsa hamaset dışında bir sözleri cevap versinler” diye konuştu.

"KİM KİMİ SATMIŞ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Gergerlioğlu’nun sözlerine yanıt verdi. “Kim kimi satmış” diye soran Akçay, şu ifadeleri kullandı:

“Bu hadsiz lafları iade ediyorum, reddediyorum ve kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti elinden gelen gayreti de göstermektedir. Ne yapacağız? Çin'e savaş mı açacağız? Yani, bu istismardan başka bir amaç taşımamaktadır. Ne demek '50 milyar dolar için sattı’ demek. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada insanlığın timsali bir ülkedir ve devlettir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN