Göbeklitepe 1 milyon turist için hazır

Göbeklitepe 1 milyon turist için hazır

Dünya Kültür Mirası Göbeklitepe, turizmde "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesinin ardından 1 milyondan fazla turist için hazırlıklarını tamamladı.

Göbeklitepe Kazı Heyeti'nin de başkanı olan Uludağ, 12 bin yıl önce inşa edilen inanç merkezindeki dikili taşların, neolitik dönem insanının sembolik duygularının ne kadar gelişmiş olduğunu gösterdiğini söyledi.

O dönem insanının yaratıcı dehası bulunduğuna ve gelişmiş bir taş ustalığı sergilediğine dikkati çeken Uludağ, "En önemlisi de insanların bu ibadet alanını bin yıllık bir kullanımdan sonra koruma duygusunu ön planda tutarak kendi elleriyle kapatmasıdır." dedi.

'BAĞLANTILAR KURULMAYA BAŞLANDI'

Ören yerinin hem dünya arkeolojisi hem de Türkiye için önemine işaret eden Uludağ, burasının geçen yıl UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin ve 2019'un turizmde "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesinin, Şanlıurfa için gurur verici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

19-01/15/20190115_2_34417011_40735401

Söz konusu gelişmelerden sonra Göbeklitepe'ye ilginin daha da artacağını belirten Uludağ, "Şimdiden bunun etkilerini görmeye başlıyoruz. Birçok turizm acentesi tarafından bağlantılar kurulmaya başlandı." dedi.

Uludağ, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı adına hizmet veren kurumlar olarak Göbeklitepe ile ilgili tüm hazırlıkları yapmış durumdayız. Alandaki tüm altyapı düzenlemeleri ve ziyaretçi karşılama merkezimiz hazır. Bu ören yeri ile ilgili bilgi alınabilecek canlandırma merkezi, ziyaretçileri alana götürecek servis araçları gibi her türlük hazırlık tamamlanmış durumda. Bu anlamda Göbeklitepe ziyarete tam anlamıyla hazır durumda. 2019 yılında Göbeklitepe ve Şanlıurfa'ya misafirlerimizi bekliyoruz."

19-01/15/20190115_2_34417011_40735406

TURİSTLERE TARİHİ EV SEÇENEĞİ

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise yerli ve yabancı turistlerin görmek istediği mekanların başında gelen bu ören yerinin, gerek Şanlıurfa'ya gerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gerekse Türkiye'ye ciddi anlamda turizm getirisi sağlayacağını söyledi.

Yurt dışı turizm fuarlarında buraya özel önem verileceğini ifade eden Aslan, "Göbeklitepe'nin geniş kitlelerce görülebilmesi için yurt içinden ve dışından birçok seyahat acentesine yönelik turlar düzenlenecek." dedi.

19-01/15/20190115_2_34417011_40735420

Aslan, bu hareketliliğin konaklama işletmelerini de artıracağına işaret ederek, "Turizm yatırımcılarını Şanlıurfa'ya bekliyoruz. Kısa vadede ise konaklama sorununu çözmek için Balıklıgöl yerleşkesi civarında çok güzel tarihi evler var. Çok hızlı bir şekilde bunları turizme kazandırabiliriz." diye konuştu.

Şanlıurfa'yı geçen yıl 1 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiğini belirten Aslan, "Göbeklitepe Yılı'nın etkisiyle bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Bizler her anlamda bu özel yıla hazırız." ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN