Güler Işık kaç yaşında, nereli ve evli mi? Usta sanatçı hastalık sürecini anlattı

Güler Işık kaç yaşında, nereli ve evli mi? Usta sanatçı hastalık sürecini anlattı

Ankara radyosu tarafından yapılan bir yarışmayı kazanarak keşfedilen ve ‘Dişi İbrahim Tatlıses’ lakabıyla ünlenen Güler Işık, gördüğü rüyasının ardından tesettüre girmişti. Güler Işık’ın hastalığı geçti.

Umre ziyaretine giden ve bir de rüya gören ünlü sanatçı Güler Işık, gördüğü rüyanın gerçeğe dönüştüğünü gözyaşları içerisinde anlatmıştı. Kanseri yenen Güler Işık, müzik kariyerine ara vermeyeceğini ancak alkolsüz mekânlarda ve kına gecelerinde sahne alacağını söylemişti.

GÜLER IŞIK KİMDİR?

Türk Halk Müziği Sanatçısı, Müzisyen, Sanat Yönetmeni, Oyuncu Güler Işık, 30 Haziran 1967’de doğdu. Aslen Şanlıurfa Siverekli olan Güler Işık, babasının desteğiyle Gaziantep Halk Evi’nde 2 yıl Halk Müziği eğitimi aldı. Ardından çay bahçelerinde programlar yapmaya başlayan Güler Işık, 1977’de Ankara’ya taşındı.

Ankara Radyosunca yapılan bir yarışmayı kazanan Güler Işık, henüz kaset çıkarmadan televizyon dünyasına adım atarak, plakçılardan kaset teklifi almaya başladı. Müzik kariyerinin hâricinde oyunculuk geçmişi de olan Güler Işık, 5 sinema ve televizyon filmiyle bir dizide oynadı. Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Güler Işık, Şey Yani, Kırgın, Acılar albümleriyle hafızalara kazındı.

Çocukluk zamanlarında oldukça fakirlik çektiğini anlatan Güler Işık, babasının ailesini geçindirmek adına ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade ederken, kendisi de o zamanlarda dağlarda kışlık odun topladığını ve başak biçtiğini kaydetti.

GÜLER IŞIK’IN HASTALIĞI NE?

Kanser tedavisi başlayan usta sanatçı Güler Işık, Umre ziyareti yapmaya karar verdi. Umre ziyareti esnasında şifa bulmak için dua eden ve iyileştiğine dair Allah'ın kendisine bir işaret göndermesini bekleyen Güler Işık, gece etkileyici bir rüya gördüğünü anlattı. 

Kanserin etkisiyle koltuk altında üç beze olduğu bilgisini paylaşan Güler Işık, rüyasında, koltuk altından 3 böceğin çıktığını gördüğünü, Umre’den sonra ameliyat olup koltuk altındaki kanserli hücrelerin yok olduğunu gördüğünü söylemişti.

guler-isik-kimdir.jpg

GÜLER IŞIK NEDEN KAPANDI?

Rüyası doğru çıkan ve duasının kabul olduğunu belirten Güler Işık, tesettüre girdiğini ve namaza başladığını açıkladı. Tesettüre nasıl girdiğini ve hastalık sürecinde yaşadığını gözyaşları içerisinde anlatan Güler Işık, bundan sonra sahne hayatına ara vermeyeceğini kaydederek, içkili olmayan ortamlarda, kına gecelerinde sahneye çıkacağını belirtti.

GÜLER IŞIK EVLİ Mİ?

Güler Işık'ın evli olup olmadığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

GÜLER IŞIK'IN EN POPÜLER ŞARKILARI 

Yavuz Elinde

Kalmadı

Metris

Nidem

Şu Metris'in Önü

Ben Sevdim De Ne Oldu - Damar Şarkılar

Düğün Var

Görmedim Yar

Doğmayan Bir Güneşem

Ez Hanım

Her Mevsim Çiçeği

Kara Tren

Kabulümsün

Kim Bu Güzel

Gülümsen

Yaşamaya Gücüm Yok - Damar Şarkılar

Özledim Seni

Oy Askerime

Bir Duamız Vardı Tanrıdan

Dert Bir Değil Elvan Elvan

GÜLER IŞIK'IN OYNADIĞI DİZİ

Kız Annesi (Hala, 2011)

GÜLER IŞIK'IN OYNADIĞI FİLMLER

Üç Kağıtçılar (Gülo, 2008)

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş (2008)

Gülom (Güler, 1989)

Acılar (1988)

Sevmek Neye Yarar (Selma, 1986)

SANAT YÖNETMENİ OLDUĞI SİNEMA FİLMİ

Yaşama Hakkı (1998)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN