Gülse Birsel kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? Hürriyet'ten istifa etti

Gülse Birsel kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? Hürriyet'ten istifa etti

Hürriyet’te ani bir şekilde gerçekleşen işten çıkarmaların ardından oyuncu ve yazar Gülse Birsel, aldığı son dakika kararının ardından istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden istifasını açıklayan Gülse Birsel’in yaşı, memleketi ve hayat hikâyesi ise merak edilir oldu. İşte detaylar…

Hürriyet gazetesinde medyada alışılagelmişin dışında işten çıkarmalar yaşandı. Çalışanların evine tebligat gönderilerek, iş akdinin feshedildiği bildirildi. Yaşananların ardından Gülse Birsel de istifa kararı aldı. Peki Gülse Birsel kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Gelişmeler karar.com’da…

GÜLSE BİRSEL İSTİFA ETTİ

30 Ekim ve 31 Ekim’de Hürriyet’te meydana gelen işten çıkarmaların ardından gazetenin köşe yazarı Gülse Birsel de istifa ettiğini duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Birsel Hürriyet gazetesinden istifa etmeye karar verdiğini belirterek, okuyuculardan özür diledi. Birsel, ileride başka yazılarla görüşmek görüşme dileğinde bulunarak, herkese sevgilerini iletti.

19-10/31/gulse-birselpngg.png

İZZET ÇAPA: HASRET KALDIĞIMIZ BİR DURUŞ

Birsel'in istifası üzerine gazeteci İzzet Çapa, Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

Duruş... İyi yazar kötü yazar, tartışabilirsiniz... İyi oyuncu kötü oyuncu, istediğinizi düşünebilirsiniz... Ama bugün Hürriyet'te Genel Yayın Yönetmeni'nin bile haberi olmadan 50'ye yakın gazetecinin apar topar işten çıkarılmasına tepki olarak, az önce istifasını basması duruştur... Hem de uzun zamandır medyada hasret kaldığımız bir duruş... Gülse'ye de bu yakışırdı, bir kez daha yakışanı yaptı... Darısı çoktan küplerini doldurmuş, bir sürü mesai arkadaşını abuk sabuk tensikatlara kurban vermiş, koltuğundan milim bile kıpırdamayanların başına...

GÜLSE BİRSEL İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

HÜRRİYET SEYAHAT EKİBİNİN GYY'Sİ OCAK: MAİLİM KAPATILINCA KOVULDUĞUMU ÖĞRENDİM

Hürriyet Seyahat ekinin Genel Yayın Yönetmeni Serkan Ocak da kovulan isimler arasında. Ocak haberi twitter hesabından böyle duyurdu:

Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet'ten kovulduğumu öğrendim.

Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi...

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

Gülse Şener (Birsel) 11 Mart 1971’de İstanbul doğdu. Lise eğitimini Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde üniversite eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamlayan Gülse Birsel, üniversite eğitimini devam ettirirken gazeteciliğe merak sarmış ve aktüel dergisinde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır.

1994’te New York, Colombia Üniversitesi'nde master yaptı. 1996’da Türkiye'ye geri dönen Gülse Birsel, ATV’de yayınlanan g.a.g.'ın metin yazarlığı ve sunuculuğunu yaptı. Aralık 2001’de Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladıktan sonra 2003’te "Gayet Ciddiyim" 2004’te "Hala Ciddiyim!" adlı iki kitap yazmıştır.

ATV ekranlarında yayınlanan ve kısa sürede fenomen hâline gelen ‘Avrupa Yakası’ dizisinin senaristliği yapan Gülse Birsel, bu dizinin oyuncu kadrosunda da yer almıştır. Pek çok dizi ve film projelerine de imza atan Gülse Birsel, gazetelerde yazarlık da yaptı.

1999 yılından beri Murat Birsel ile evli olan Gülse Birsel, yıllardır köşe yazarlık yaptığı Hürriyet gazetesinden 31 Ekim 2019 tarihinde ayrıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN