10 gün boyunca didik didik arama başlıyor! 81 il için düğmeye basıldı! Kafeterya, restoran, lokanta, cafede çalışanlar dikkat

10 gün boyunca didik didik arama başlıyor! 81 il için düğmeye basıldı! Kafeterya, restoran, lokanta, cafede çalışanlar dikkat

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fast food restoranları gibi hızlı gıda servisi yapan mekanlarda kullanılan kızartma yağlarına yönelik, tüketicilerin sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla, Türkiye genelindeki 81 ilde 10 gün sürecek özel bir denetim serisine başlangıç yapıldığını açıkladı..

Bakan Yumaklı, halkın sağlıklı beslenme hakkının korunmasının bakanlığının öncelikli görevleri arasında yer aldığını vurgulayarak, bu tür denetimlerin sadece rutin prosedürlerin bir parçası olmadığını, aynı zamanda sektöre özgü kontrollerin de yapıldığını ifade etti.

7.500 denetim görevlisinin bu süreçte görev yapacağını belirten Yumaklı, denetimlerin kapsamında, kızartma yağlarının kalitesi, asit oranı ve sıcaklık gibi kritik parametrelerin inceleneceğini söyledi..

img-1794.jpeg

Vatandaşları herhangi bir olumsuz durumda Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaktan çekinmemeleri konusunda teşvik eden Yumaklı, bu çağrının hem vatandaşlık sorumluluğu hem de gıda güvenliği ve tüketici hakları açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, atık yağların çevreye olan olumsuz etkilerini azaltmak için geri dönüşümün önemine işaret ederek, işletmelerin ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini hatırlattı.

Yumaklı, bu tür denetimlerin sadece belirli bir dönemle sınırlı kalmayacağını, aksine devam edeceğini, böylece halkın güvenilir gıdalara erişimini sürekli kılmak için gerekli tüm önlemlerin alındığını da ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN