10 yıl boyunca dayanıyor denizin derinliklerinden çıkarılıyor! Uzun vadeli yatırım! Kilosu 8 bin TL'den satılıyor

10 yıl boyunca dayanıyor denizin derinliklerinden çıkarılıyor! Uzun vadeli yatırım! Kilosu 8 bin TL'den satılıyor

Doğanın mucizevi gücü bu kez de denizlerde ortaya çıktı. Kilogram fiyatı resmen yarım altına kafa tutuyor. Deniz ekosistemine sağladığı katkıların yanı sıra insanlığa da birçok fayda sağlıyor. Yüzyıllardır denizin derinliklerinden tek tek elle toplanıyor. İşte tüm detaylar…

Değeri altınla yarışan deniz süngerlerinin kilogram fiyatı da 7 ile 8.000 TL arasında değişiyor. Denizin derinliklerinde yaşamını sürdüren bu canlılar yüzyıllardır rağbet görürken denizin dibinden de özenle çıkarılıyor. Suyu temizleme görevlerinin yanı sıra mikroorganizmaları filtreleme gibi özellikleri de bünyesinde barındıran deniz süngeri, fiyatıyla yarım altına kafa tutuyor. İşte tüm detaylar…

SUYU FİLTRELİYOR

Deniz süngerlerinin en büyük özelliklerinden biri suyu içerisindeki zararlı maddeleri filtrelemesidir. Deniz ekosisteminin güvenliği olarak bilinen bu canlılar biyolojik dengenin sağlanması için önemli bir rol oynamaktadır. İçerisinde bulunan mikroorganizmaları sindiren deniz süngerleri denizin temizlenmesinde görev almaktadır.

deniz-sungeri.jpg

ÇOK YÖNLÜ KULLANIM

Deniz ekosisteminde önemli bir görev üstlenen deniz süngerleri ev temizliği ve cilt bakımı gibi pek çok farklı alanda da rol oynuyor. Ciltteki ölü hücreleri arındıran bu canlılar bakterilerin temizlenmesinde de oldukça aktif rol oynuyor. Akne ve sivilce problemi yaşayan kişiler için doğal bir çözüm sağlayan deniz süngeri vücuttaki statik enerjiyi alarak rahatlatıcı bir etki sağlıyor. Sert yapısı ile birlikte cilt ve ev temizliğinde de uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir.

deniz-sungeri-1.jpg

UZUN ÖMÜRLÜ YATIRIM

Deniz süngerinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise uzun ömürlü oluşudur. Yaklaşık 10 yıl kadar kullanılabilme özelliğine sahip olan deniz süngerleri sert yapısı ile birlikte cilt ve ev temizliğinde uzun ve dayanıklı bir çözüm olarak görülüyor. Fiyatının bu kadar yüksek olmasının en büyük nedeni ise deniz dibinden bin bir zorlukla çıkarılmasıdır. Doğanın insanlara sağladığı birçok mucizesinden biri olarak karşımıza çıkan deniz süngeri uzun vadeli bir yatırım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN