100 bin öğretmen atama haberini bekliyor: Seçim öncesi atama sözleri gerçekleşecek mi?

100 bin öğretmen atama haberini bekliyor: Seçim öncesi atama sözleri gerçekleşecek mi?

100 bin öğretmen, atama için haber bekliyor! Yaklaşan yerel seçim öncesi verilen atama sözleri gerçekleşecek mi? Eğitim Sen Genel Başkanı Irmak ve Eğitim İş Genel Başkanı Özbay'dan açıklama...

Türkiye'de yüz binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in atama ile ilgili vereceği tarihi merakla bekliyor. Bakan Tekin, bir ay önce 2023 KPSS puanı ile yapılacak öğretmen atamalarının bütçe görüşmelerinden sonra duyurulacağını açıklamıştı. Ancak geçen süre zarfında herhangi bir açıklama yapılmaması, öğretmen adayları arasında hayal kırıklığına neden oldu. Bu durum, eğitim sendikalarını harekete geçirdi ve hükümet, öğretmen atamalarını seçim malzemesi yapmakla suçlandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARININ PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANILDIĞINI SÖYLEDİ

20 bin öğretmen ataması kuraları çekildi! 2019 Sözleşmeli öğretmen atama sonuç ekranı… - Gündem Haberleri

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, öğretmen atamalarının seçim dönemlerinde iktidar tarafından propaganda aracı olarak kullanıldığını belirterek, öğretmen açıklarının giderilmesi adına en az 150 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini ifade etti. Irmak, atama bekleyen öğretmenlerin sayısının her geçen gün arttığını ve bu durumun eğitimin kalitesini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

2022 yılında KPSS'ye 420 bin 737 öğretmenin girmesine rağmen, yalnızca 19 bin 969'una atama yapıldı. 2023 yılında ise KPSS'ye giren öğretmen sayısı 480 bin 12'ye yükseldi, ancak bu kez 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Atama bekleyen öğretmenlerin sayısı ise 2024 yılında en az 100 bin atama talebinde bulunuyor.

SEÇİM KURNAZLIĞI OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

egitim-is.jpg

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanı'nın bir aydır atamalar hakkında herhangi bir açıklama yapmamasını eleştirdi ve bu durumu seçim kurnazlığı olarak nitelendirdi. Özbay, her yıl 100 bine yakın ücretli öğretmenin alınmasına rağmen, atamaların yetersiz kaldığını ve bu durumun eğitimde büyük bir yıkıma neden olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN