11. Cumhurbaşkanı Gül Kahire'deki Barış Forumunda konuştu: Güven ve barış için adil yönetim şart

11. Cumhurbaşkanı Gül Kahire'deki Barış Forumunda konuştu: Güven ve barış için adil yönetim şart

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, onur konuğu olduğu Kahire'deki Barış Kültürü için Dünya Üçüncü Forumu'nda yaptığı konuşmada, barışın kalıcı olarak sağlanabilmesi için iyi yönetişim ve adaletin şart olduğunu vurguladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20-22 Şubat 2024 tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Barış Kültürü için Dünya Üçüncü Forumu'nun açılış oturumunda konuştu. Kuveyt menşeli Abdulaziz Saud Albabtain Kültür Vakfı'nın davetlisi olarak foruma onur konuğu olarak katılan Gül, iyi yönetişim ve adaletin barışın kalıcı olarak sağlanmasında kilit öneme sahip olduğunu vurguladı.

Dünyanın kutuplaştığı bir dönemden geçtiğini ve barış kültürünün öneminin unutulduğunu ifade eden Gül, Ukrayna-Rusya savaşı ve Gazze'deki insanlık dışı durumların acilen çözülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına işaret eden Gül, Türkiye'nin Gazze savaşının sona erdirilmesi konusundaki çabalarına dikkat çekti.

a.jpg

Gül, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümün tek yol olduğunu ve İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek sivillerden öç almasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Uluslararası toplumun İsrail'e iki devletli çözümü kabul ettirmesi gerektiğini söyleyen Gül, Filistin tarafının da güvenilir ve kapsayıcı bir liderliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

8715065s.jpg

Gazze'de yaşananlarla birlikte İsrail-Filistin sorununun en karanlık noktasına şahit olunduğunu belirten Gül, artık aydınlığa çıkma zamanının geldiğini ve kararlı adımlarla Orta Doğu'ya huzur, barış ve refah getirebilecek tarihi bir başarıya ulaşılabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN