12 yıllık bankacılığı panikatak krizi nedeniyle bıraktı! Kadın girişimci şimdi kendi işini kurdu: Taleplere yetişemiyor

12 yıllık bankacılığı panikatak krizi nedeniyle bıraktı! Kadın girişimci şimdi kendi işini kurdu: Taleplere yetişemiyor

12 yıllık bankacılık mesleğine, 3 yıl önce geçirdiği panikatak krizi nedeniyle bıraktı. Kadın girişimci, grafik tasarım öğrenerek kendi baskı atölyesini kurdu! Şimdilerde taleplere yetişmekte zorlanıyor...

Bankacılık sektöründe çalışırken geçirdiği panikatak krizinin ardından bankacılığa veda eden ve tasarım konusundaki ilgisini keşfeden Esra Başak Yakar, evinde kurduğu küçük baskı makinesiyle tasarımlı kıyafetler üretmeye başladı.

TALEPLER ARTTI

girisim-2.jpg

Taleplerin artması üzerine Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) tarafından tahsis edilen atölyede işlerini büyüten Yakar, büyük baskı makinesiyle üretim kapasitesini artırarak ekonomiye katkıda bulunuyor.

KADIN GİRİŞİMCİ DESTEK MERKEZİ DESTEĞİYLE ATÖLYE SAHİBİ OLDU

girisim-3.jpg

Esra Başak Yakar, bankacılık sektöründen ayrıldıktan sonra grafik tasarım ve tekstil konularında kendini geliştirerek evinde küçük bir atölye kurdu. Sosyal medya üzerinden başladığı satışlarını firmalara işçi kıyafeti üretimiyle sürdüren Yakar, taleplerin artmasıyla mevcut koşullarda sıkıştı ve Kadın Girişimci Destek Merkezi'nin (KAGİDEM) desteğiyle bir atölye sahibi oldu.

girisim.jpg​​​​​​​

KAGİDEM Koordinatörü Nihal Paker Sabak, kadın girişimcilerin aldıkları eğitimlerle öz güven kazandıklarını ve vizyon kazandıklarını belirtti, Yakar'ın bu eğitimleri verimli kullandığını vurguladı. Esra Başak Yakar, KAGİDEM bünyesinde iş kapılarının daha da açıldığını ve şu anda sahip olduğu atölye ile ekonomiye daha fazla katkıda bulunduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN