13 yaşında merak sardı şimdi 60’dan fazlasına sahip! 8 metre boyuna ulaşıyor, her bayramda misafirlere dağıtıyor

13 yaşında merak sardı şimdi 60’dan fazlasına sahip! 8 metre boyuna ulaşıyor, her bayramda misafirlere dağıtıyor

13 yaşında merak sardı, kendi doğal bahçesini oluşturdu. Elinde 60'tan fazla çeşit 100’den fazla ürün bulunuyor boyu ise 8 metreye kadar ulaşıyor. Her bayramda misafirlere hediye olarak dağıtıyor.

Osmaniye'de 13 yaşından beri kaktüs yetiştiren Yunus Gedik, bahçesini adeta doğal bir fotoğraf stüdyosuna dönüştürdü. Bahçesine tek bir filiz ekerek kaktüs yetiştirmeye başlayan Yunus Gedik 45 yılda 60'tan fazla çeşit kaktüsü bahçesi ile buluşturdu.

13 YAŞINDA BAŞLADI 60 ÇEŞİDİ ULAŞTI

Emekli ve 2 çocuk babası olan Yunus Gedik, 13 yaşındayken tanıdıklarının ektiği kaktüslerden etkilenerek tek bir kök alarak kaktüs yetiştiriciliğine başladı. Babasının bahçesine diktiği kaktüs çeşitlerini zaman içerisinde çeşitlendirerek bahçesini büyüten Gedik, 45 yılda 67 kaktüs türüne ulaştı.

Komşusunda görüp, tutkuyla başladığı hobisiyle 45 yılda 60 farklı çeşit kaktüs yetiştirdi - Sabır Gazetesi | Osmaniye ve Türkiye Haberleri

Bahçesinin doğal bir stüdyoya dönüştüren Gedik, bahçesine fotoğraf çektirmek için gelenlere ise kaktüsleri hediye ediyor. 58 yaşındaki Yunus Gedik, AA muhabirine ilk yetiştirmeye başladığında kaktüsün boyunun 8 metreye kadar ulaştığını söyledi.

HOBİSİ BÜYÜK BİR BAHÇEYE DÖNÜŞTÜ

Çocukluk yıllarında başladığı hobisini büyük bir bahçeye dönüştüren Gedik, 67 çeşit kaktüse ulaştığını belirtti. Daha da fazla çeşide ulaşmış olabileceğini dile getiren Gedik, “Sağ olsun arkadaşlar, eş, dost, ellerine geçtikçe bana kaktüs getiriyorlar. Şu an 100'e yakın ekili kaktüs var. Bunun dışında başka çiçek türleri de ekiyorum. Bunu ekmemin sebebi, buradaki mevsim koşullarına dayanıklı bir tür. Yani yaz, kış kapanma, solma derdi yok. Ne sıcakta ne soğukta bir şey olmuyor." dedi.

Komşusunda görüp, tutkuyla başladığı hobisiyle 45 yılda 60 farklı çeşit kaktüs yetiştirdi

ŞEHİR DIŞINDAN GELİYORLAR

Muhteşem kaktüs bahçesini görmek için şehir dışından gelenlerin bile olduğunu dile getiren Gedik, gelen kişilere hiçbir zaman boş göndermediğini söyledi. Mutlaka hediye vererek uğurladığını aktaran Gedik, asla para istemediğini söyledi. Gelen kişilerin yalnızca anne ve babasına Fatiha okumasını istediğini dile getiren Gedik, her bayramda 200-250 saksı çiçek hazırlayıp gelen misafirlere dağıttığını ve bunu tamamen hobi amaçlı yaptığını söyledi. Her gün bahçede çiçeklerine bakım yaparken onlarla da dertleşmeyi unutmuyor.

Osmaniye'de 13 yaşından beri kaktüs yetiştiren Yunus Gedik, bahçesini doğal fotoğraf stüdyosuna çevirdi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN