14 Mayıs'a doğru... Sandıklar 12 Nisan'da belli olacak

14 Mayıs'a doğru... Sandıklar 12 Nisan'da belli olacak

Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi sonucunda yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar 12 Nisan'da belirlenmiş olacak. Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi ise 27 Nisan'da başlayacak.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak takvim işlemeye devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırlamış olduğu takvime göre bugün, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilerle seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce işlenmesi bitirilecek.

SEÇMENLERİN OY VERECEĞİ YER VE SANDIKLAR BELİRLENECEK

12 Nisan'da yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

19 Nisan'da ise; seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

27 Nisan'da da gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN