19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi olacak? Ankara, İstanbul, İzmir... O iller için tek tek açıklandı

19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi olacak? Ankara, İstanbul, İzmir... O iller için tek tek açıklandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Yanıt geldi. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Ankara, İstanbul, İzmir... O iller için tek tek açıklandı...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Birçok vatandaşın aklına takılan ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?’ sorusunun yanıtı geldi.

19 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, 19 Mayıs'ta İstanbul’da Marmaray, metro, metrobüs, otobüs, vapur ve tramvay gibi tüm toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Bu uygulama, kişiselleştirilmiş İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu ulaşım araçlarını kapsıyor.

HANGİ HATLAR ÜCRETSİZ?

İstanbul’da 19 Mayıs günü ücretsiz olarak kullanılabilecek toplu taşıma hatları arasında:

  • Marmaray
  • Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı
  • Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı
  • Metro
  • Metrobüs
  • Otobüs
  • Vapur
  • Tramvay

Vatandaşlar, bayram günü boyunca bu araçlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

ANKARA VE İZMİR'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Ayrıca, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN seferleri de 19 Mayıs günü ücretsiz hizmet verecek. Böylece, İstanbul dışında yaşayan vatandaşlar da bu özel günün tadını ücretsiz toplu taşıma hizmetleri ile çıkarabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN