1988-2003 arası doğumlular dikkat! Kabin memuru alımı yapılacak! Türk Hava Yolları kabin memuru başvuru şartları…

1988-2003 arası doğumlular dikkat! Kabin memuru alımı yapılacak! Türk Hava Yolları kabin memuru başvuru şartları…

Türk Hava Yolları’ndan müjde! 1988 ile 2003 arasında Doğan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. THY bünyesinde yapılacak kabin memuru alımları için ilan detayları paylaşıldı. İşte merak edilen konu hakkında bütün detaylar…

Türk Hava Yolları deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları unutmadı. Güncel ilanlarını yayınlarken depremzede vatandaşlar için kabin memuru alımı yapılacağını duyurdu. Belirlenen şartları sağlayan adayların başvuru yapabileceği belirtilirken son başvuru tarihinin 27 Nisan 2023 Perşembe günü olduğu ifade edildi. Adayların başvurularını saat 16.00'a kadar tamamlaması gerekiyor. İşte merak edilen konu hakkında bütün detaylar…


TÜRK HAVA YOLLARI PERSONEL ALIMI BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

Türk Hava Yolları kapsamında yapılacak olan personel alımları için adaylardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

kabin-memuru.jpg

  • T.C. vatandaşı olmak
  • 01/01/1988 ile 31/12/2003 tarihleri arasında doğmuş olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • İngilizce bilmek
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
  • Daha önce Türk Hava Yolları ya da diğer işyerlerinden disiplinsizlik nedeniyle ya da sağlık sorunu nedeniyle ayrılmamış olmak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)
  • Kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş, eş ya da çocuk) 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde “afetzede” olmak


PERSONEL ALIMLARI İÇİN İSTENEN FİZİKİ ŞARTLAR NELERDİR?

Başvuruda bulunacak adaylar için istenen fiziki şartlar şu şekildedir:

  • Kadınların 1.60 ile 1.80 cm arasında olması, erkeklerin ise 1.70 ile 1.90 santim arasında olması isteniyor.(Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmaktadır.)
  • Türk Hava Yolları kabin memuru üniformasının giyildiği durumlarda vücudunda görünecek yerlerde dövme, piercing, yara ya da leke gibi benzeri iz bulunmaması
  • Kabin Memurluğu, üniforma kullanmayı gerektiren bir meslek olup Türk Hava Yolları’nda Kabin Ekibi üyesi olarak görev yapanlar, Ortaklığın halen uygulamada olan Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı’nda yer alan düzenlemeler doğrultusunda görev yapmakla yükümlüdür. Üniforma kullanımına ilişkin “Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı” doğrultusunda oluşturulan görselimizi incelemek için lütfen tıklayınız.

thy-kabin-memuru.jpg

TÜRK HAVA YOLLARI PERSONEL ALIMLARI SAĞLIK KOŞULLARI NELERDİR?

  • Seçme süreçlerinde başarılı olan adayların işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğunu gösteren rapor istenmektedir.
  • Türk Hava Yolları işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” için Türk Hava Yolları iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
  • Adaylar sağlık kontrollerinin ardından belirlenen koşulları sağlaması durumunda işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verilir. Adayların işe başlatılmaması durumunda herhangi bir hak iddia edilemez.
  • İşe giriş başvuruları kapsamında muayene sırasında adayların sağlıkları hakkında doğru beyanda bulunması zorunludur. İşe başlatılmasının ardından geçmişte olduğu veya beyan etmediği tespit edilen hastalık durumları kapsamında adaylar idari süreç için hak iddia edemez.

thy-memur.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türk Hava Yolları tarafından belirlenen koşulları taşıyan adayların başvuru işlemlerini internet ortamından yapacağı belirtildi. Türk Hava Yolları resmi internet sitesi kariyer.thy.com adresi üzerinden başvuru işlemleri tamamlanabilir. Yukarıda belirtilen koşulları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmezken internet başvurusu dışında başka yöntemlerle başvuru yapanların başvuruları da kabul edilmeyecek.


Değerlendirme kapsamında şartlara uygun olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınacak. Adayların tüm süreçleri başarı ile tamamlamasının ardından sağlık raporu ve İşe başlama belgeleri istenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN