Sigortasız çalışanlara EYT müjdesi! SGK Başuzmanı açıkladı yüzbinlerce kişi bayram etti

1999 öncesinde Çalıştığı halde sigortası olmayanlar ve bu yüzden EYT yasasından faydalanamayanlara yeni bir EYT müjdesi geldi! SGK Başuzmanı tek tek konunun detaylarını anlattı. Yüzbinlerce kişiyi bayram ettirecek o açıklamalar merak konusu oldu…

Son dönemin en çok konuşulan konularından birisi olan EYT gündemde yer almaya devam ediyor. Birkaç ay önce yürürlüğe giren EYT aracılığı ile yüzbinlerce kişi emekli oldu ya da emeklilik başvurusunda bulundu. Yasa, 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kabul ettiği için sigortasız çalışanlar hayal kırıklığına uğradı. Bu konuya ilişkin de yeni bir gelişme yaşandı. SGK Başuzmanı teker teker açıkladı.

SGK BAŞUZMANI DETAYLARI ANLATTI

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda 2000 yılı öncesinde çalışan ama sigortası olmadığı için, şartlar el vermediği için birçok insanın EYT’den yararlanamadığından söz etti. Bu kapsamda 2000’den önce çalışan ama sigortası olmayan vatandaşların merak ettiği konulara açıklık getirdi.

pa.jpg

ZAMAN AŞIMINA DİKKAT!

EYT’den emekli olmak isteyen ama sigortaları görünmediği için olamayan vatandaşlar, hukuki yollarla çalıştıklarını kanıtlayarak EYT’den faydalanmak istiyor. Lakin Karakaş, bu davalarda zaman aşımı olduğunu ve yıl içinde herhangi bir işlem yapılmazsa genelde mahkemelerin davayı reddettiğini açıkladı.

Dolayısıyla çalıştığını kanıtlayarak EYT’den faydalanmak isteyen kişilerin verilen süre dolmadan hukuki yollara başvurması gerekiyor. Aksi takdirde davalar kabul görmüyor ve onca çaba boşa girmiş oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN