19'u çocuk 78 kişiye mezar olmuştu: Hakimbey Apartmanı Davasında tutuklu kalmadı

19'u çocuk 78 kişiye mezar olmuştu: Hakimbey Apartmanı Davasında tutuklu kalmadı

Malatya'da 6 Şubat 2023 depreminde 19'u çocuk 78 kişinin öldüğü Hakimbey Apartmanı davasında tek tutuklu sanık tahliye edildi.İkinci duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, tek tutuklu sanık olan Bülent Yeroğlu’nun yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Duruşmaya tutuklu sanık Bülent Yeroğlu, tutuksuz sanıklar Abdurrahman Yavuz ve Basri Akdağ, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Tanık olarak dinlenen Artvin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’ya geçici hasar koordinatörü olarak atandığını ve sonrasında 8 ay il müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

Hakimbey Apartmanı'na 2020 Elazığ depreminde ağır hasarlı raporu verildiği ancak bunun sonradan hafif hasara çevrildiği yönünde şikayetler üzerine arşivlere baktığını anlatan Çiçek, "Gülen Öner’in bir dilekçesi ile ‘hasarsız’ tespit formu vardı. Ağır hasar ile ilgili resmi bir beyan yoktu” dedi. Mahkeme, tanık beyanının ardından duruşmaya katılan müştekilerin talepleri dinlendi.

Yusuf Durdu'nun Artı Gerçek'te yer alan haberine göre, mahkeme başkanı, yurt dışında bulunan sanık Abdurrahman Yavuz’un savunmasının alındığını ve Yavuz'un ifadesinde özetle “Ben mimarım, statik projeyle ilgim yoktur. Bülent Yeroğlu inşaat mühendisidir, müteahhitlik yapmamıştır” dediğini aktardı.

SAVCI YEROĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINI İSTEDİ

Duruşma savcısı, tanık beyanları kapsamında Elazığ depremi ile ilgili hasar tespit raporuna ilişkin AFAD Malatya İl Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını, tutuklu sanık Bülent Yeroğlu’nun tutukluluk halinin devamını talep etti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Tutuklu sanık Bülent Yeroğlu ise savunmada, “Malatya, 11 ilden ayrı bir noktadadır. 2020 Elazığ depremi, Malatya için birinci depremdir. Onlarca kişi bu depremden sonra binayla ilgili ‘ağır hasar var’ diyor" dedi. Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme, bazı tanıkların dinlenmesine, Elazığ ve Malatya AFAD İl Müdürlüklerine Hakimbey Apartmanı ile ilgili Elazığ depremi sonrası hasar tespit tutanakları ve itirazlarla ilgili belgelerin mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanık Bülent Yeroğlu’nun yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN