2 dönüm alan dediler ama 12 ton ürün aldılar! Tanesi 15 TL’den satılıyor… Pazarda bulan eve kışlık stok yapıyor

2 dönüm alan dediler ama 12 ton ürün aldılar! Tanesi 15 TL’den satılıyor… Pazarda bulan eve kışlık stok yapıyor

Örtü altı yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan Antalya'da hasat dönemi başladı. İlk ürünler satışa çıkarılırken tanesi ise 15 TL'den satılıyor. Vücudun su ihtiyacını karşılayan ürünün faydaları da saymakla bitmiyor. Pazarda gören ise yüklendiği gibi eve götürüyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde örtü altı ürün yetiştiriciliğinde hasat süreci başladı. Kışlık kavunlar tezgahlardaki yerini alırken tanesi ise 15 TL'den satılıyor. Yöneticiler kavunun pazar sıkıntısı olmadığını belirtirken faydalarını da saya saya bitiremiyor.

HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

İHA'ya konuşan Ziraat Mühendisi Orhan Dilsiz, yerli üretimi daha fazla ileri taşımak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Örtü altı yetiştiriciliğinde kendilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Dilsiz, her zaman yerli üretimin yanında olduğunu belirterek ilk hasat işleminin gerçekleştirildiğinin altını çizdi. 2 dönüm araziden çıkan ürünleri işaret eden Dilsiz, 10 ile 12 ton arasında ürün beklentisi olduğunu aktardı.

antalya-serik-kavun-hasadi.jpg

15 TL'DEN SATILIYOR

Bunun fiyatını şimdilerde 15 TL olduğunu ifade eden Dilsiz, havaların sıcak gitmesinin de üretimi olumlu etkilediğini ifade etti. Ürünün pazar ve tutum açısından daha iyiye gittiğini aktaran Dilsiz, herhangi bir pazar sıkıntısı olmadığını ifade ederek böyle gitmesi durumunda üreticinin yüzünün güleceğini vurguladı.

kavun-hasadi-antalya.jpg

KAVUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Yaz aylarında sıklıkla tüketilen meyveler arasında yer alan kavun tatlı ve sulu bir meyve olarak biliniyor. Içerisinde bulunan yüksek su oranı ile vücuttaki susuzluğun giderilmesine yardımcı olan kavun içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile de içerisinde saya saya bitiremeyeceğiniz faydaları da barındırıyor. Kavunun başlıca faydaları şu şekildedir:

Dehidrasyonu önler: %90 oranında su içeren kavun vücudun susuz kalmasını önleyerek dehidrasyonun önüne geçer.

Cilt sağlığını destekler: C vitamini deposu olarak görülen kavun cildin kolajen üretimini desteklerken daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.

kavun-hasadi-basladi.jpg

Göz sağlığını destekler: A vitamini açısından zengin olan kavun göz sağlığına destek sağlar.

Sindirim sistemini düzenler: Yoğun lif içeren kavun sindirim sisteminin düzenli çalışmasına etki eder.

Kan basıncını düşürür: İçerisinde bulunan potasyum ile birlikte vücudun kan basıncını düşürmeye etki eden kavun sodyumun vücuttan atılmasını sağlar.

Kanser riskini azaltır: Antioksidan açısından son derece zengin olan kavun serbest radikallerle savaşarak hücrelerin hasarını önler. Bu bakımdan kanser riskini azaltan kavun sağlıklı bir beslenme için ideal besinler arasında yer alıyor.

Günde bir ila 2 porsiyon kavun tüketmek vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamaya yardımcı olur. Kavunun olgun olduğunu anlamak için de dış kabuğuna bakmanız gerekiyor. Bu parlak ve yumuşak olan kavun etli ve sulu olurken aynı zamanda tatlıdır. Kavunları buzdolabında saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN