20 bin öğretmen ataması detayları belli oldu! E-Devletten bunu yapmayı unutmayın: Aşamalar tek tek açıklandı

20 bin öğretmen ataması detayları belli oldu! E-Devletten bunu yapmayı unutmayın: Aşamalar tek tek açıklandı

20 bin öğretmen ataması detayları açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı köklü değişikliği duyurdu! E-Devletten bunu yapmayı unutmayın! Aşamalar tek tek açıklandı. Mülakata girmeden önce...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında köklü bir değişikliğe gidiyor. Artık öğretmen adaylarının KPSS puanlarıyla birlikte mülakat notları da atama sürecinde etkili olacak. Bakanlık, yeni sistemiyle ilgili detayları paylaştı.

ATAMADA MÜLAKAT YÜZDE 50 ETKİ EDECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında büyük bir değişikliğe gidiyor. Buna göre, öğretmen adaylarının KPSS puanlarıyla birlikte mülakat notları da atama sürecinde dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, artık atama puanı, adayların KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat notlarının yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak.

SÖZLÜ SINAVLAR NE ZAMAN OLACAK?

Bu yeni sistemin ilk uygulaması, 20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek. Adaylar, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerini 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler. Adayların sözlü sınavlara alınacak merkezler listesi ise 10 Haziran'da ilan edilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek.

KPSS puanına göre, atama yapılacak branşlardaki öğretmen sayısının 3 katı kadar aday, kendilerine tanımlanan mülakat merkezlerine davet edilecek.

YENİ MÜLAKAT SİTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni sistemin getirdiği önemli bir değişiklik ise sözlü sınav sürecindeki objektifliği artırmak adına alınan tedbirler. Artık öğretmen adayları ve sınav komisyon üyeleri birbirleri hakkında bilgi sahibi olamayacaklar. Bu amaçla, her adaya e-Devlet üzerinden özel bir kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde adayın fotoğrafı yerine bu kod kullanılacak.

Sözlü sınav sürecinde adayların hangi komisyonda sınava gireceklerine dair bilgi verilmeyecek. Adaylar, sınav merkezine geldiklerinde hangi komisyonda sınava gireceklerini öğrenebilecekler. Sınav komisyonunda adayların isimleri yerine e-Devlet'ten verilen kodlar kullanılacak.

Sözlü sınav merkezlerinde de yazılı sınavlarda olduğu gibi sıkı önlemler alınacak. Sınava girecek adayların geçerli bir sınav giriş belgesi olması zorunlu olacak ve sınav merkezine cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla girilmeyecek.

Her öğretmen adayı için başvurduğu branşla ilgili elektronik ortamda soru bankası oluşturulacak ve adaylar sözlü sınavda bu soruları cevaplayacaklar. Ayrıca, sınav süreci kamera ile kayıt altına alınacak. Aday ayrıca anlattığı konuları yazıp imzaladığı kağıdı, komisyona teslim edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ataması yapılacak her bir branştaki öğretmen adayı için "bilgilendirme kılavuzları" hazırlayacak.

Kılavuzlarda, ataması yapılacak her bir branştaki öğretmen adayının sözlü sınavda sorumlu tutulacağı sınıf düzeyine ait 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi öğretim programı bilgisi yer alacak.

Bakanlık, ayrıca sözlü sınav sürecine ait diğer tüm kapsamı da bu kılavuzlarda ilan edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN