20 yıl çalışıp emekli oldu: Geçim sıkıntısı nedeniyle döndüğü maden mezarı oldu

20 yıl çalışıp emekli oldu: Geçim sıkıntısı nedeniyle döndüğü maden mezarı oldu

Manisa’nın Soma ilçesindeki İmbat maden ocağında meydana gelen göçükte 5 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Faciada yaşamını yitiren 49 yaşındaki İsa Olcay’ın 20 yıl madencilik yaptıktan sonra emekli olduğu, ancak geçim sıkıntısı nedeniyle 5 yıl aradan sonra yeniden madene inmek zorunda kaldığı öğrenildi. Kütahya’nın Gediz ilçesinde yaşayan Olcay’ın cenazesi yarın memleketinde toprağa verilecek.

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 5 işçinin hikayeleri yürek burktu.

Türkiye’yi yasa boğan göçükte arama kurtarma çalışmaları acı haberlerle sona erdi. Sabah saatlerine kadar süren hummalı çalışmalar neticesinde göçük altında kalan işçilerin tamamına ulaşıldı. Kazada 2 işçi yaralanırken; Halit Ersay (37), Kerim Ören, Ramazan İnce (26), Ömer Karakaya ve İsa Olcay (49) hayatını kaybetti.

YARALI İŞÇİLERDEN BİRİ TABURCU EDİLDİ

Öte yandan, göçükten yaralı olarak kurtarılan maden işçilerinden Süleyman Şakrak (33) ve İbrahim Çimen’in (44) sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Süleyman Şakrak’ın tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Göçükte hayatını kaybeden işçilerden Halit Ersay’ın, Denizli’nin Çameli ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kırkağaç doğumlu Kerim Ören’in evli ve 2 çocuk babası olduğu, İzmir doğumlu Ömer Karakaya’nın ise evli ve 1 çocuk babası olduğu bildirildi.

EMEKLİ OLDUKTAN 5 YIL SONRA YENİDEN MADENE İNDİ

Faciada hayatını kaybeden 5 işçiden biri olan İsa Olcay’ın emeklilikten 5 yıl sonra yeniden madene indiği öğrenildi. Acı haberi alarak Antalya’dan İzmir Buca’daki Adli Tıp Kurumu önüne gelen kardeş Yüksel Olcay, "Ağabeyim tam 20 yıldır madenciydi. Ancak emekli olduktan 5 yıl sonra, ekonomik sıkıntılardan dolayı yeniden madende çalışmaya başlamak zorunda kaldı. Kendisi Kütahya Gediz Gökler kasabasında yaşıyordu. Acı haberi dün akşam aldık ve apar topar Antalya’dan Buca Adli Tıp Kurumu’na geldim. Şimdi sonuçları bekliyoruz, cenazemizi alıp Kütahya’ya gideceğiz" diye konuştu.

4 İŞÇİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Göçükten çıkarıldıktan sonra otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan maden şehitlerinden Kerim Ören ve Ömer Karakaya’nın işlemleri tamamlanarak memleketlerine gönderildi. Halit Ersay, Ramazan İnce ve İsa Olcay’ın cenazelerinin işlemleri ise sürüyor. Hayatını kaybeden işçilerden Kerim Ören ve Ömer Karakaya’nın cenazeleri Manisa’nın Kırkağaç ilçesine, Halit Ersay’ın cenazesi Denizli’ye, Ramazan İnce’nin cenazesi ise Balıkesir’in İvrindi ilçesine gönderilecek ve 4 işçi bugün memleketlerinde toprağa verilecek. İsa Olcay’ın cenazesinin ise yarın Kütahya’nın Gediz ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN