200.000 TL'ye herkes 2+1 ev sahibi olacak! Devlet para musluklarını açtı: Başvuru yapmak yeterli

200.000 TL'ye herkes 2+1 ev sahibi olacak! Devlet para musluklarını açtı: Başvuru yapmak yeterli

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından birçok vatandaş prefabrik evlere yöneldi. Yaşam kolaylığı ve uygun fiyatları ile dikkat çeken prefabrik evler güvenlik konusunda da vatandaşa güven sağlıyor. Prefabrik ev almak isteyenler güncel fiyatları yakından takip ediyor. İşte 2023 prefabrik ev fiyatları…

Kahramanmaraş depremi ile birlikte vatandaşlar da eve girmeye korkar oldu. Depremler konusunda ev güvenliği önemli bir yere sahipken prefabrik evler sağlamlık açısından daha çok güven veriyor. Bunun yanı sıra daha düşük maliyet ve yaşam kolaylığı sağlayan prefabrik evler deprem gibi afetlere karşı da güvenli bir ortam oluşturuyor. Özellikle deprem felaketi ile birlikte prefabrik evlere ilgi artarken vatandaşlarda güncel fiyatlarını araştırmaya başladı. Prefabrik ev fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtını arayan birçok kişi için güncel ev fiyatlarını araştırdık. İşte 2023 prefabrik ev fiyatları…

PREFABRİK EVLERE İLGİ ARTIYOR

Çarpık kentleşme ile birlikte betonlaşan şehirlerden uzaklaşmak isteyen birçok kişi gözünü prefabrik evlere çevirdi. Bunun yanı sıra artan enflasyon fahiş kira fiyatlarını tetiklerken doğa içerisinde yaşamak da daha cazip ve konforlu bir hale gelmeye başladı. Prefabrik evlerin taşınabilir olması ve en çok depreme dayanıklı olması dikkat çekerken talep de her geçen gün artmaya devam ediyor. Talep yoğunluğu artarken prefabrik ev fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapım aşaması kapsamında il özel idaresine başvuru yaparak Yapı ruhsatının alınması gerektiği belirtildi. Prefabrik evler kapsamında evin metrekaresine ve özelliklerine göre fiyatlarda değişiklik gösteriyor.

prefabrik-ev-3.jpg


Evin büyüklüğü ve kullanılan malzemenin kalitesi ile birlikte oda sayısı, monte edilecek arazi, özel istekler gibi pek çok unsur ev fiyatlarında etkili olmaktadır. Bunun yanı sıra şehirlere göre de fiyat farklılığı görülmektedir. Prefabrik ev fiyatları 150.000 TL ile 500 bin TL'ye kadar yükseliyor. İstanbul içerisinde prefabrik ev almak isteyenler daha yüksek fiyatlarla karşılaşırken kırsal kesimde daha uygun fiyatlara prefabrik ev satın alınabilmektedir.

2023 PREFABRİK EV FİYATLARI

  • 40 Metrekare 143.200 TL
  • 52 metrekare 195.700 TL
  • 62 metrekare 208.700 TL
  • 72 metrekare 246.800 TL
  • 74 metrekare 251.700 TL

Prefabrik ev fiyatları değişiklik gösterirken kampanyalı olarak satışa sunulan prefabrik evlerde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra devletten prefabrik ev alacakları da 200.000 TL'ye kadar destek sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN