2008 sonrasında işe başlayanlar kapsam dışı! Memurların emeklilik hesabı değişti

2008 sonrasında işe başlayanlar kapsam dışı! Memurların emeklilik hesabı değişti

Memurlarda emeklilik konusu gündeme taşındı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) memurların hizmet borçlanması kapsamında sigorta başlangıç tarihinin öne çekilmesi hakkında açıklamalar yapıldı. İşe 2008 sonrasında başlayanlar için geçerli olmayacak. İşte tüm detaylar...

Son dönemlerin en çok konuşulan konularından birisi olan emeklilik bu kez memurların gündeminde yer aldı. SGK memurların hizmet borçlanması durumunda sigorta başlangıç tarihinin öne çıkmasına dair yapılan düzenleme paylaşıldı.

MEMURLARDA EMEKLİLİK HESABI

Hürriyet yazarı Noyan Doğan tarafından kaleme alınan yazı dikkat çekti. Hizmet borçlanmasının sigorta başlangıç tarihini öne çekmesi konusunda yeni bir düzenleme yapılması hakkında yazdı. Köşe yazısında yer edinen bilgilere göre, Ekim 2008 tarihinden sonra memur olarak sigortası başlayan vatandaşların faydalanamayacağı belirtildi.

Belirtilen tarihten önce SSK; Bağ-Kur ve Özel Sandık çerçevesinde sigortası başlayanlara müjdeli haber geldi. Sigorta başlangıç tarihinden önceki sürelere dair yapılacak askerlik, öğrencilik, yurtdışı gibi hizmetlerden elde edilen borçlanmaların geçerli sayılacağı paylaşıldı.

Noyan Doğan'ın yazısında yer alan bilgiler ise şu şekilde;

Borçlandıkları süreler emeklilik hesabında dikkate alınacak ve sigorta başlangıç tarihleri borçlandıkları süre kadar öne çekilecek.

SGK, genelgesinde bu konuda bir hususa da açıklık getirdi. Evet, Ekim 2008’den sonra memur statüsünde çalışan, öncesinde ise sigortalılığı olanlara bu hak tanındı ancak uygulama, tüm sigortalılık statüleri bakımından ilk defa Ekim 2008 sonrası çalışmaya başlayan memurları kapsamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN