2018 AÖF sınavları ne zaman | AÖF bahar dönemi sınav takvimi belli oldu | İşte AÖF sınav tarihleri

2018 AÖF sınavları ne zaman | AÖF bahar dönemi sınav takvimi belli oldu | İşte AÖF sınav tarihleri

2018 AÖF bahar dönemi sınav takvimi belirlendi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav takviminin yayınlanması ile 2018 AÖF sınavları ne zaman sorusu da yanıt bulmuş oldu. AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman olacak? AÖF öğrencileri önümüzdeki günlerde kayıt yenileme işlemlerini yapacak. Anadolu Üniversitesi resmi web sitesinde bu sene yapacağı güz ve bahar dönemlerindeki vize ve final sınavlarını açıkladı. Sınav tarihleri resmi olarak yayımlanırken, üniversite sınav tarihlerinde değişiklik olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını da belirtti. İşte AÖF sınav tarihleri ve detayları...

AÖF bahar dönemi sınav takvimi Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi resmi internet sitesinde duyuruldu.  2018 AÖF sınavları ne zaman sorusuna fakülteden yapılan AÖF bahar dönemi sınav takviminde yanıt verildi. Önümüzdeki günlerde kayıt yenileme işlemlerini yapacak öğrenciler sınav takvimini merak ediyor.  İşte binlerce öğrencinin merak ettiği 2018 AÖF sınavları tarihileri ve detayları...

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi sınav takviminde ara sınavı (vize sınavı) 14 ve 15 nisanda yapılacak. AÖF bahar dönemi sınav takviminde final sınavları ise 02-03 Haziran tarihlerinde yapılacak. AÖF sınavları hakkındaki detaylı bilgi haberimizde.

18-03/04/aof-sinav-takvimi.jpg

2018 AÖF 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖF sınav tarihleri resmi internet sitesinde duyuruldu. Anadolu Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik takvimine göre, AÖF 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak. Kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2018 Cuma günü sona erecek. 10 gün sürecek olan kayıt yenileme işlemlerinin ardından mazeretli kayıt tarihi de 23 Şubat 2018 olarak belirlendi.

2018 AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF vize sınavlarının tarihi belli oldu. Öğrenciler geri sayıma başladı. Aaçıköğretim Fakültesi öğrencileri vize sınavlarına 14-15 Nisan tarihlerinde katılacak. . Sınavlar Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

18-03/04/aof-sinavlari-1520163025.jpg

AÖF'DEN SINAVLAR İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA 

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye'de sabah saat 9.30’da, öğlenden sonra saat 14.00’da, K.K.T.C. Lefkoşa’da ise sabah saat 08.30'da, öğlenden sonra ise saat 13.00'da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

18-03/04/aof-bahar-donemi.jpg

AÖF SINAV SÜRESİ VE OTURUMLAR

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

AÖF SINAV YERİ ORGANİZASYONU

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini tercih edebilmektedirler.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN