2021 YKS ek tercih nasıl ve nereden yapılır? YKS 1. ek tercih son gün ne zaman?

2021 YKS ek tercih nasıl ve nereden yapılır? YKS 1. ek tercih son gün ne zaman?

YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Öğrenciler, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden edinilebilen üniversite 1. ek yerleştirme kılavuzuna göre tercihlerini yapacak. Esas yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlara iki kez yapılacak ek yerleştirme yapılacak. İşte, 2021 YKS ek tercih kılavuzu...

YKS üniversite esas yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1. ek tercih tarihleri belli oldu. İstedikleri üniversite bölümlerine yerleşemeyen adaylar, ek tercih döneminde bir kez daha şansını deneyecek.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS üniversite 1. ek tercih dönemi 20 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da başladı ve 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 23.59'da sona erecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, "Ek yerleştirme işlemleri, 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

YKS 1. EK TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Değerli YKS adaylarımız,

2021-YKS birinci ek yerleştirme için tercih işlemlerini bugün başlatıyoruz.

Tercihlerinizi 20-23 Eylül tarihleri arasında ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz

Yapacağınız tercihlerin hayırlı olmasını dilerim."

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tercihlerin tümünün doldurulması zorunlu değildir. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercih iptali yapılmaz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

YKS EK TERCİH ÖSYM BAŞVURU EKRANI

aw356159-03.jpg

2021 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme ücreti 25 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz.

140 PUAN ALANLAR İÇİN YKS 2. EK YERLERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıla özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı.

2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından 2. ek tercih yerleştirme yapılacak.

YKS ikinci ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN