YKS ek yerleştirme taban puanı kaç? 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

YKS ek yerleştirme taban puanı kaç? 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

YKS 140 puanla hangi bölümler tercih edilebilir? ÖSYM, bu yıla özel olarak iki kez ek yerleştirme yapılacağını, ikinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlara TYT'de 140 puanı, AYT'de 170 puanı geçen adayların tercihleri doğrultusunda yerleştirileceğini açıkladı. İşte, 140 puanla tercih edilebilen 2 yıllık (önlisans) bölümler...

YKS taban puanları ve üniversite boş kontenjanlar, 31 Ağustos 2021 Salı günü yapılan esas yerleştirmelerin ardından belli oluyor. ÖSYM'nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor.

BU YIL KAÇ EK YERLEŞTİRME YAPILACAK?

Kontenjanların belli olması ardından ÖSYM Başkanı Hali Aygün, ek yerleştirme sürecine yönelik paylaşımda bulundu. Aygün, "Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerleştirme yapılacak. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek" ifadelerini kullandı.

YKS 1. VE 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarının 2021 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede; önlisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

140 PUAN ALANLAR İÇİN EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Başkanı'nın önerisini değerlendiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bu yıla özel olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) TYT testinde taban puan 140, AYT testinde taban puan 170 olarak belirledi.

TYT'de 140 ve AYT'de 170 puan alanlar için bu yıla özel olarak ikinci ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM'den ikinci ek yerleştirme tarihler için henüz bir açıklama yapılmazken, eylül ayının ikinci ya da üçüncü haftası tercihlerin alınması bekleniyor.

YKS EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 25 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

ÖSYM Yönetim Kurulu'nun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

ÜNİVERSİTELERİN 2 YILLIK VE 4 YILLIK BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN