YKS baraj puanı neden düştü? TYT, AYT, YDT baraj puanı kaç oldu? İşte son karar

YKS baraj puanı neden düştü? TYT, AYT, YDT baraj puanı kaç oldu? İşte son karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021 YKS baraj puanlarının düşürüldüğünü açıkladı. Sadece bu yıl üniversite tercih işlemlerinde geçerli olmak üzere Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanı 140, Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) baraj puanı 170 oldu. İşte, üniversiteye girmek için baraj puanı...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine değerlendirmede bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanlarının düşürülmesi önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Olumlu karşılanan talep üzerine sürpriz bir kararla TYT, AYT, YDT baraj puanlarında değişikliğe gidildi.

2021 YKS BARAJ PUANI DÜŞTÜ MÜ?

Zorlu geçen üniversiteye giriş sınavı YKS'nin ardından çok sayıda aday baraja takılmış, bu durum barajın düşürülmesi beklentilerine neden olmuştu. Geçen hafta baraj puanı konusunda ilgili kurumlar tarafından çalışma yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TYT, AYT, YDT baraj puanlarının düşürüldüğünü açıkladı.

Buna göre, 2021 YKS'nin Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) baraj puanı 170 olarak uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

2021 YKS'YE KAÇ KİŞİ KATILDI, KAÇ KİŞİ SIFIR PUAN ALDI?

26-27 Haziran 2021 günlerinde 3 oturumda yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 416 bin 974 aday girdi. Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 627 bin 145 aday ve Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 104 bin 917 aday katıldı.

Sınava girip testi çözdüğü halde puan almayan adayların sayısı da yüksek. TYT'de 23 bin 682 kişi hiç puan alamadı. AYT'de ise sayısal puan türünde 716 bin 638, sözelde 688 bin 854, eşit ağırlık puan türünde 403 bin 940, YDT'de ise 17 bin 113 öğrenci sıfır çekti.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS sınavına katılan adaylar tercihlerini 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemler Sistemi (AİS) mobil uygulamasından yapabilecek.

Üniversite tercih işlemleri 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23.59'da sona erecek. Tercihlerin açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN