Son dakika! Erdoğan duyurdu: YKS'de baraj düştü

Son dakika! Erdoğan duyurdu: YKS'de baraj düştü

MHP lideri Bahçeli'nin "Üniversite sınavında baraj puanı düşürülmeli" çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilave ek yerleştirmede baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin eğitime etkileri göz önüne alınarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan "Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanının 140’a, Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanının da 160’a çekilmesi" önerisinde bulunmuştu.

Bahçeli'nin çağrısının ardından, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) yeni başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite sınavında baraj puanı ile ilgili çalışma başlatarak ilk adımı atmıştı. YÖK'ten alınan bilgiye göre, ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK gibi paydaş kurumlar ortak çalışmalar ve toplantılar gerçekleştirdi. ÖSYM yardımı ile durumla ilgili simülasyonlar da yapıldı.

ERDOĞAN BARAJIN DÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, YKS yerleştirme ve baraj puanlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Gençlere bir müjde vermek istediğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yükseköğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN